Paradiso Art Hotel på för tankarna mer till Miami än Ibiza.
Paradiso Art Hotel på för tankarna mer till Miami än Ibiza. Foto: ADAM JOHNSTON PHOTOGRAPHY

Bo gratis på lyxhotellet – men det finns en hake...

Vad säger du om att bo i ett vackert rum på ett fint designhotell på Ibiza – helt gratis? Det är faktiskt inget skämt, men även om du inte betalar med pengar betalar du med något annat: din integritet.

Paradiso Art Hotel på Ibiza erbjuder gästerna en gratis natts vistelse i ett vackert estetiskt tilltalande rum. Det finns bara en liten hake – som dock inte behöver vara ett problem om du är en person som älskar att stå i centrum. Men för de flesta av oss kan det nog kännas lite jobbigt.

Det är nämligen inte vilket hotellrum som helst som vi talar om. Inte nog med att det helt omges av glasväggar och i huvudsak är en genomskinlig låda – det ligger också i hotellets lobby. Vissa kanske snarare skulle kalla det för en konstutställning än ett hotellrum, och ironiskt nog finns det en tavla med texten ”YOU” ovanför sängen.

Den genomskinliga Zero Suite på Paradiso Art Hotel på Ibiza. Foto: Pressbild

Tatueringsstudio och art déco-detaljer

Paradiso Art Hotel är en del av kedjan Concept Art Hotels, som har specialiserat sig på annorlunda upplevelser för gästerna. Förutom den minst sagt ovanliga Zero Suite finns här ett konstgalleri med konstutställningar i lobbyn, en tatueringsstudio och art déco-detaljer som för tankarna till Ocean Drive i Miami.

Vloggaren Olympia Anley fick stor uppmärksamhet på sociala medier när hon nyligen visade upp sitt rum på Paradiso Art Hotel. Videon fick 11,5 miljoner visningar och 1,5 miljoner likes på TikTok.

– Vart och ett av våra hotell har en wow-faktor eller en unik funktion som gör hotellet till mycket mer än bara en byggnad med rum i, och skapar upplevelser som gästen kommer att minnas långt efter att de har checkat ut, säger Concept Art Hotels till Newsweek.

Zero Suite har inte bara glasväggar utan en säng, bord, stolar och – faktiskt – ett privat badrum som inte går att se in i. Hugade gäster kan bo i rummet en natt gratis under förutsättning att de undertecknar ett avtal som innebär att de går med på att bli fotograferade och filmade under vistelsen.

LÄS MER: De coolaste hotellrummen inspirerade av film och tv
LÄS MER:
Unikt lyxhotell i Sydafrika – 100 år gammalt tåg
LÄS MER:
Lyxhotellet som ligger 10 meter under marken