Den 17 augusti gick grekiska myndigheter ut med att negativa PCR-test krävs för alla svenska resenärer innan ankomst. Bland annat Dubai och Egypten förväntas införa samma krav till hösten.
Den 17 augusti gick grekiska myndigheter ut med att negativa PCR-test krävs för alla svenska resenärer innan ankomst. Bland annat Dubai och Egypten förväntas införa samma krav till hösten.

Apollo bjuder på Covid-19-test till alla kunder

Apollo samarbetar med Vårdkuriren och bjuder alla resenärer på ett gratis Covid-19 test, och garanteras svar i tid inför avresa.

En del länder kräver nu att resenärer kan visa upp att de inte har en pågående Covid-19 infektion (så kallad PCR-test) för att få resa in i landet. Flera länder förväntas införa detta krav under hösten, bland annat Madeira, Egypten och Dubai. Apollo har därför valt att tillsammans med Vårdkuriren bjuda på kostnaden för PCR-test till alla berörda resenärer inom Apollos charterprogram under 2020. 

– När kraven på testning infördes insåg vi snabbt att detta skulle bli besvärligt och dyrt för våra kunder. Därför påbörjade vi direkt arbetet med att hitta en partner som kunde hjälpa oss att skapa en lösning nu på kort sikt, säger Erika Butterworth, Sverigechef på Apollo.

LÄS MER: Kroatiska Kvarnerbukten – kultur, bad och delfiner

Den mest aktuella destinationen är Grekland, där myndigheterna den 17 augusti gick ut med att negativa PCR-test krävs för alla svenska resenärer innan ankomst. Testet måste tas max 72 timmar innan ankomst och förutom att bjuda på PCR-test garanterar Apollo nu också att alla de som bokat och genomfört provtagning enligt anvisningarna ska få komma i väg, alternativt omboka om provsvaret för någon i bokningen visar sig vara positivt eller försenat.

– Det är otroligt viktigt för oss att stötta våra små och stora hotellägare ute i världen så att de också tar sig igenom den här krisen. Det är fantastiska hotell som tar så bra hand om våra kunder som det bara går i dessa tider, men de har ofta inte tillräckligt med besparingar. Det är en av anledningarna till att vi valt att gå in och betala för testerna så att vi under hösten kan fortsätta resa till Grekland och andra länder som har krav på PCR-test, säger Erika Butterworth.

Alla kunder som berörs av testningskravet har informerats och fått instruktioner via email om hur de ska boka sin tid för provtagning.

LÄS MER: Halkidiki – underskattad men genuin pärla i Grekland 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande