Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Snart kan du boka julresan med SJ.Snart kan du boka julresan med SJ.Snart kan du boka julresan med SJ.
Snart kan du boka julresan med SJ. Foto: STEFAN NILSSON / SJ

Äntligen klart: Då släpper SJ sina julbiljetter

Har du också väntat på att få köpa tågbiljetterna till julresan och undrat när de ska släppas? Snart är väntan över – den 9 november släpper SJ vinterns biljetter.

Det är inte bara många resenärer som har väntat, även på SJ är man glada i dag.
– Det är förstås jätteskönt att vi äntligen kan släppa ett datum, säger Martina Nord, presskommunikatör på SJ. Vi har väntat på detta, och resenärerna har väntat på detta.,

SJ vi fick besked om trafikläget för nästa år från Trafikverket i förrgår, ett besked som enligt SJ normalt skulle ha kommit i september. 

– Sedan dess har vi suttit och jobbat med att schemalägga detta gigantiska pussel, säger Martina Nord.

Stockholm–Göteborg kostar runt 500 kronor

Men nu finns det alltså ett datum: onsdagen den 9 november vid midnatt släpper SJ resorna från 11 december–12 mars. Hur blir det då med priset?

– Vi kommer att släppa ett antal 195-kronorsbiljetter, men sedan har vi en prismodell med så kallad dynamisk prissättning, säger Martina Nord. Det gör att fler kommer att fä köpa resor i det som vi kallar för mellanprissegementet, vilket exempelvis brukar göra att snittpriset för en resa mellan Stockholm och Göteborg landar på runt 500 kronor.

Bästa tipset om man vill få ner priset?

– Kan man resa någon tid då inte alla andra reser eller hitta någon avgång då det inte är så högt tryck så kan man påverka sitt pris, säger Martina Nord. Men vi vet ju att avgångarna runt jul är väldigt populära.

LÄS MER: Ta tåg från Stockholm till London under 24 timmar