Det blir inga kryssningar med Diana på Göta kanal i år.
Det blir inga kryssningar med Diana på Göta kanal i år. Foto: ULF RATHSMAN

Anrikt rederi ställer in årets kryssningar på Göta kanal

På grund av coronapandemin ställer Rederi AB Göta Kanal in alla sina kryssningar i år. Rederiets tre historiska kanalbåtar kommer därmed inte att vara i trafik i år över huvudtaget.

I mars i år såg det ut som om kryssningssäsongen på Göta kanal försäljningsmässigt skulle bli den bästa någonsin. Sedan slog coronapandemin till, vilket ledde till att kunder från andra länder bokade av sina kryssningar. Detta tillsammans med osäkerheten kring reserekommendationerna för svenskar gjorde att bokningsläget till slut blev så kritiskt att rederiet måste ställa in årets kryssningssäsong. 

Rederi AB Göta Kanals historia började redan 1869 då rederiet Ångfartygsaktiebolaget Motala Ström grundades. Sedan dess har rederiets kanalbåtar årligen kryssat i Göta kanal, med undantag för några års uppehåll år under första världskriget samt under ett år under andra världskriget.

– Med denna historiska bakgrund förstår man det exceptionella och allvarliga läget i världen, säger Peter Henricson, chef för Stromma Sverige som äger Rederi AB Göta kanal. Vi har väntat in i det sista med att ställa in säsongen, men i och med att de utländska turisterna uteblir och att svenskarna inte vågar boka in sommarsemestern då osäkerhet fortfarande råder angående inhemska resor är vi tvungna att konstatera att vi inte klarar av att genomföra säsongen. Marknaden är i stort sett borta. Vi sätter våra förhoppningar om en succésäsong till nästa år i stället.

UPPDATERING: I en tidigare version lät det som om alla kryssningar på Göta kanal var inställda i år, men det är endast Rederi AB Göta Kanal som har ställt in sina kryssningar – kanalen trafikeras fortfarande av andra rederier.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande