En elefant med unge i Djuma Private Game Reserve i Sydafrika.
1 av 2: En elefant med unge i Djuma Private Game Reserve i Sydafrika. Foto: Shutterstock
2 av 2

Åk på livesänd safari från ditt eget vardagsrum

Har du alltid drömt om att någon gång i livet få uppleva en riktig afrikansk safari? Drömmen kan bli verklighet redan i dag – i alla fall nästan. Ett sydafrikanskt företag livestreamar en safari med guide två gånger om dagen – där allt är direktsänt och allt kan hända.

Lejon, giraffer, elefanter, babianer är bara några av de djur som kan dyka upp när företaget WildEarth livestreamar sin safari från två viltreservat i nordöstra Sydafrika två gånger om dagen. Livestreamingen fanns redan före coronakrisen, men när människor över hela världen har stannat hemma har populariteten ökat. Under våren 2020 har tittarantalet femdubblats, skriver Washington Post. Och det är inte att undra på.

Som tittare får man praktiskt taget följa med safariguiderna i jeepen på dammiga vägar och vattenhål där elefanter, noshörningar och leoparder går för att dricka. De senaste månaderna har tittarna bland annat kunnat möta två vita lejon från en flock i Ngala-reservatet och hyenaungar i Djuma-reservatet. Varje guide jobbar i par med en filmare som filmar från jeepens baksäte. När något intressant är på gång zoomar kameran in, medan guiden förklarar vad som händer.

LÄS MER: Jonas Wahlströms bästa upplevelser i Sydafrika 

En leopard i Djuma Private Game Reserve i Sydafrika. Foto: Shutterstock

Ställ frågor i direktsändning

Tittarna kan också ställa frågor via mejl, som sedan skickas ut till guiderna som besvarar dem i direktsändning. Några av förra månadens frågor var ”Hur stor är lejonets hjärna?” (Svar: Lejonet har en hjärna som ryms i en kaffekopp) och ”Är guiderna någonsin rädda för djuren när de åker i öppna jeepar?” (Svar: De föredrar ordet ”försiktiga”). 

WildEarth startades av paret Sean och Emily Messham för att få fler att upptäcka Sydafrikas fantastiska natur. Det som började med några webbkameror uppsatta vid vattenhålen har nu utvecklats till virtuella safariupplevelser och ett team med runt 30 specialister som kan det mesta om Sydafrikas djurliv.

Är du sugen på att kolla in reality-tv när den är som bäst har du chansen varje dag klockan 6.30–9.30 (soluppgångssafari) och 15.00-18.00 (solnedgångssafari) på wildearth.tv/safarilive. Glöm inte safarihjälmen.

LÄS MER: Safari i Afrika – här är de bästa nationalparkerna

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande