Airbnb lanserar unika upplevelser hemifrån

Att vi inte kan resa just nu ska inte hindra oss från att ta del av andra människors intressen och passioner – det är tanken bakom den nya tjänsten Online Experiences, som Airbnb lanserar i dag. Bakningstips av en svensk bagare, trolleritrick av en magiker i London och meditation med en japansk buddistmunk är bara några av de virtuella upplevelser som erbjuds.

Redan 2016 lanserades Airbnb Experiences, som tillhandahåller olika unika aktiviteter designade och ledda av lokala värdar runtom i världen. Tanken var att ge en fördjupning i värdens passioner och intressen samt att erbjuda andra sätt att uppleva ett resmål. På grund av coronakrisen har dock dessa lagts på isen, och det är mot bakgrund av detta som man nu lanserar Online Experiences.

– Att sammanföra människor är kärnan i det vi gör, säger Catherine Powell, chef för Airbnb Experiences. Med så många människor som måste stanna inomhus för att skydda sin hälsa, vill vi erbjuda en möjlighet för våra värdar att ansluta sig till vår globala gäst-community på det enda sättet som är möjligt just nu – online.

Tanken med Online Experiences är att erbjuda ett enklare sätt för människor att sammanstråla medan de sitter hemma, samtidigt som man möjliggör för värdar att tjäna pengar i dessa osäkra tider och föra ut sina kunskaper till andra människor online.

LÄS MER: 12 nationalparker i USA du kan utforska via datorn 

Skridsko, meditation och pasta

Bland upplevelserna på listan finns bland annat en skridskoresa med den amerikanska OS-medaljören Nancy Kerrigan samt meditation med japanska buddistmunkar och med skotska får (!). Vill du lära dig baka bröd av en svensk bagare, trolla med en Londonmagiker, laga handgjord pasta av en mormor i Rom eller dansa irländsk dans går det också bra.

Bokningen som ligger på airbnb.com/experiences öppnas på en gång med över 50 virtuella upplevelser, men målsättningen är att erbjuda ännu fler upplevelser under de kommande veckorna. Online-upplevelserna kommer att genomföras via Zoom, som Airbnb erbjuder värdarna kostnadsfritt, och priset på en upplevelse ligger på mellan cirka 10 och 400 kronor. 

LÄS MER: 12 världsberömda museer du kan besöka från soffan 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redan 2016 lanserades Airbnb Experiences, som tillhandahåller olika unika aktiviteter designade och ledda av lokala värdar runtom i världen. Tanken är att ge en insikt och fördjupning i värdens passioner och intressen och att erbjuda andra sätt att uppleva ett resmål. På grund av coronakrisen har dock dessa lagts på isen, och det är mot bakgrund av detta som man nu lanserar Online Experiences.

– Att sammanföra människor är kärnan i det vi gör, säger Catherine Powell, chef för Airbnb Experiences. Med så många människor som måste stanna inomhus för att skydda sin hälsa, vill vi erbjuda en möjlighet för våra värdar att ansluta sig till vår globala gäst-community på det enda sättet som är möjligt just nu – online.

Tanken med Online Experiences är att erbjuda ett enklare sätt för människor att sammanstråla medan de sitter hemma, samtidigt som man möjliggör för värdar att tjäna pengar i dessa osäkra tider och föra ut deras virtuella upplevelser till gäster.

Bland upplevelserna på listan finns en skridskoresa med den amerikanska OS-medaljören Nancy Kerrigan, meditation med japanska buddistmunkar och med skotska får (!).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ett enklare sätt för människor att sammanstråla, tjäna pengar och resa, medan de sitter hemma under COVID-19-krisen. Med communities runt om i världen med människor som stannar hemma för att skydda sin egen och andras hälsa, kan de inte bedriva rutinmässiga aktiviteter som att gå till jobbet, träna eller utöva sina fritidsintressen. Online-upplevelser kan nu förändra detta genom att möjliggöra för värdar att tjäna pengar i dessa osäkra tider och föra ut deras transformativa virtuella upplevelse till miljontals gäster.

Airbnb-upplevelser kommer att erbjuda workshops med OS-medaljörer, meditation med buddhistmunkar, virtuella besök hos ”the dogs of Chernobyl” med mera för att hjälpa människor att hålla kontakten. Många av de yrkesverksamma som idag arbetar hemifrån och endast sammanstrålar virtuellt, saknar kontorets sociala ådra och samarbetsmoment, mer än någonsin tidigare. Online-upplevelser kan hjälpa kollegor att åter sammanföras och umgås i form av teamaktiviteter, där de bl a kan lära sig trolleritrick och bartending med experter. Det finns även möjligheter för grupper att reservera privata upplevelser och begära specifika bokningsdatum. Var och en av dessa erfarenheter leds av inspirerande värdar från över 30 olika länder, som erbjuder gästerna en enastående tillgång till kulturer och traditioner från hela världen.

 

Bokningen öppnas på en gång med över 50 virtuella Airbnb-upplevelser (priserna varierar mellan ca 1 och 40 dollar) tillgängliga på airbnb.com/experiences, med målsättningen att erbjuda ännu fler upplevelser under de kommande veckorna. Online-upplevelserna kommer att genomföras via Zoom, som Airbnb erbjuder värdarna kostnadsfritt, tillsammans med personliga supporttjänster för att organisera, fånga och dela sitt online-innehåll. För mer information, besök airbnb.com/onlinehost.

 

Airbnbs fysiska upplevelser har lagts på is till i slutet av april för att skydda värdarnas och gästernas säkerhet och välbefinnande, varpå Airbnb utnyttjar sin teknikplattform för att hjälpa sina värdar att fortsätta få inkomster. Samtidigt erbjuder de alla dem som sitter isolerade i sina hem en chans att lära sig nya saker, sammanstråla på ett säkert sätt eller fullfölja ett intresse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande