<p>Liksom originalet, kryssningsfartyget Titanic, har Titanic Beach Lara Resort inte sparat på krutet när man designat denna överdådiga anläggning i Antalya.</p>
1 av 8: <p>Liksom originalet, kryssningsfartyget Titanic, har Titanic Beach Lara Resort inte sparat på krutet när man designat denna överdådiga anläggning i Antalya.</p>
Vy från vattnet.
2 av 8: Vy från vattnet.
Hotellet har drygt 500 rum.
3 av 8: Hotellet har drygt 500 rum.
Det finns även Titanic-hotell i Berlin och Istanbul, men dessa har inte kopierat Titanics skeppsdesign.
4 av 8: Det finns även Titanic-hotell i Berlin och Istanbul, men dessa har inte kopierat Titanics skeppsdesign.
<p>Man har skapat en kopia av Titanics däck för att gästerna ska kunna promenera i månskenet som i den romantiska filmen.</p>
5 av 8: <p>Man har skapat en kopia av Titanics däck för att gästerna ska kunna promenera i månskenet som i den romantiska filmen.</p>
Inredningen är också, minst sagt, storslagen på Titanic Beach Lara Resort.
6 av 8: Inredningen är också, minst sagt, storslagen på Titanic Beach Lara Resort.
Tre pooler finns på hotellet.
7 av 8: Tre pooler finns på hotellet.
8 av 8

Nu kan du checka in på Titanic-hotellet

Namnet låter kanske avskräckande.

Titanic Hotel på Turkiets sydvästkust förknippas kanske mer med den tragiska olyckan i det tidiga 1900-talet än med lyx och glamour.

– Vi har inspirerats av Titanic, världens mest eleganta, lyxiga och bekväma fartyg, säger Tarik Egemen, marknadschef för The Titanic Beach Lara.

Liksom originalet, kryssningsfartyget Titanic, har Titanic Beach Lara Resort inte sparat på krutet när man designat denna överdådiga anläggning i Antalya.

Fast nu uppdaterad till vår tid och dagens behov. Och så är den fast på land.

Klassisk rekvisita från Titanic

Men den klassiska rekvisitan finns på plats så att gästerna kan få uppleva känslan av den romantiska monsterfilmen "Titanic" med Leonardo DiCaprio och Kate Winslet från 1997, när man promenerar på övre däck.

Hotellet har drygt 500 rum, tre pooler och egen florist. Ändå finns risken att många gäster backar på hotellet som lever på den ursprungliga lyxkryssarens öde när fartyget, den 15 april 1912, kolliderade med ett isberg och sakta sjönk ner i atlanten. En olycka som krävde 2 224 människoliv.

Vill återskapa originalets glamour

Det turkiska företag som byggt denna enorma all inclusive-anläggning säger att man velat återskapa originaltes glamour.

Man har också skapat en kopia av Titanics däck för att gästerna ska kunna promenera i månskenet som i den romantiska filmen.

– Liksom på det Titanic-skeppet vill vi förena lyx med förstklassig komfort, säger Tarik Egeman.

Inredningen är också, minst sagt, storslagen på Titanic Beach Lara Resort.

– I vårt land finns en rad historiska, vackra platser, vi vet att folk som älskar att resa gärna söker upp något annorlunda.

Det finns även Titanic-hotell i Berlin och Istanbul, men dessa har inte kopierat Titanics skeppsdesign.

 

LÄS OCKSÅ:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande