Chiang Mai är den självklara platsen att inleda resan i norra Thailand.
Chiang Mai är den självklara platsen att inleda resan i norra Thailand. Foto: Michael Töpffer /Frilans/Scanpix 76197

Norra Thailand allt mer populärt - Chiang Mai

Norra Thailand har blivit allt populärare de senaste åren - inte minst bland svenskar. Chiang Mai är den självklara platsen att inleda resan. Men staden har mycket i sig att upptäcka. Tre, fyra dagar här brukar vara lagom.

Bra hotell i Chiang Mai

Tamarind Village. Detta fantastiska boutique-hotell mitt i staden är värt ett besök - om än bara för att titta och kanske äta middag. Den fina trädgården, den lugna och harmoniska miljön och inte minst den flotta entrén förgyller alla stämningen. Räkna med en dryg tusenlapp per natt.
Mer info: www.tamarindvillage.com


Oriental Dhara Dhevi. Detta överdådiga lyxhotell påminner mer om ett fantastiskt utomhusmuseum. De enorma bungalow-rummen är byggda i olika stilar hämtade från sydostasien, allt inramat med risfält och bönder som vallar vattenbufflar. Ett spektakel i sig! Dyrt, men värt ett besök.
Mer info: www.mandarinoriental.com/chiangmai/


River View Lodge. Detta mysiga och mycket ombonade men enkla hotell längs Ping-floden mitt i stan är en riktig Chiang Mai-klassiker och reseproffsens val. Små och enkla rum men desto mer utsmyckat i hotellets allmänna delar. Här finns både swimmingpool och mysig trädgård.
Mer info: www.riverviewlodgch.com (sic!)

De 3 bästa upplevelserna

Nattmarknaden. Chiang Mai lever upp på natten. Och mest kring nattmarknaden i stadens centrala delar. Vandra omkring bland stånden som säljer allt från hantverk till kläder och CD-skivor. Och självklart ett överflöd av mat.


Djurparken. Besök Chiang Mai Zoo och titta på några av Thailands mest kända profiler - de båda pandorna som man fått till låns från Kina. Här finns också giraffer att mata och andra spännande djur att beskåda.


Doi Suthep. Ett självklart besöksmål i Chiang Mai är templet Wat Phrathat på berget Doi Suthep strax utanför staden. Härifrån har man en imponerande utiskt över den vackra staden. Men var beredd på de många trappstegen som ska klättras för att nå toppen!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande