Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 6 apr 2018 14:45

Nick blev portad från hotellet på livstid – nu skrattar alla åt anledningen

Incidenten, som ledde till att Nick Burchill blev banlyst i 18 år, hade sin utgångspunkt i en pepperonikorv från staden Halifax.

Incidenten, som ledde till att Nick Burchill blev banlyst i 18 år, hade sin utgångspunkt i en pepperonikorv från staden Halifax.

1/2

Foto: SHUTTERSTOCK

Denna, uppenbart välsmakande, korv lockade till sig ett 40-tal fiskmåsar – vilka gick amok när Nick väl kom till sitt hotellrum.

Denna, uppenbart välsmakande, korv lockade till sig ett 40-tal fiskmåsar – vilka gick amok när Nick väl kom till sitt hotellrum.

2/2

Foto: SHUTTERSTOCK

Nätet kan inte sluta att skratta åt den här stackars mannen.

Han är världens värsta hotellgäst och har varit bannlyst från sitt favorithotell i 18 år. 

Brevet till hotellet där han nu förklarar sig och ber om ursäkt har fått en skrattande jättepublik i sociala medier. 

Alla har vi nog någon gång gjort en tabbe i samband med hotellbesök. 

Men det kaos kanadensaren Nick Burchill ställde till på hotellet Empress i den kanadensiska staden Victoria för 18 år sedan hör hemma i Guinness rekordbok.

I förra månaden skrev Burchill ett långt brev till hotellet som nu läckt ut på nätet, berättar Bored Panda

Brevet är långt, eftersom det som  hände på hotellet den där olycksaliga dagen för 18 år sedan är en lång och invecklad historia.

LÄS MER: Jacob avslöjar: Så hämnas hotellpersonalen på dig

Lockade till sig ett 40-tal fiskmåsar

Förkortad lyder berättelsen så här:  

Nick hade just fått ett jobb på företaget som nu skulle ha en stor konferens på hotell Empress. Strax innan hade han lämnat sin tjänst i flottan och när han militärkompisar hörde att han skulle komma till Victoria bad de honom ta med en berömd sorts pepperonikorv från sin hemstad Halifax. Nick valde att fylla en hel resväska med den läckra korven.

Dessvärre kom väskan bort på flyget och anlände till Nicks rum på Empress först en dag senare. Men rummet saknade kyl och för att kunna hålla korvarna hyggligt kylda spred han ut dem på ett bord och i fönsterkarmen och öppnade fönstret mot den relativa kylan utanför.

När Nick kom tillbaka fyra-fem timmar senare fann han ett 40-tal fiskmåsar i rummet. De hade ätit pepperoni i flera timmar och att den starka korven inte var bra för deras magar framkom med all tydlighet då rummet var fullt av fåglarnas avföring. "Vad jag inte visste var att måsar även dreglar", skriver han i sitt brev.

När Nick klev in fick fåglarna panik och försökte sig ta sig ut genom den lilla öppning de tagit sig in igenom. Vissa försökte sig ta sig ut genom stängda fönster.

LÄS MER: Här är enkla prylen som stoppar hotelltjuven

Skapade "en tornado av måsskit"

"Resultatet blev en tornado av måsskit, fjädrar och pepperonibitar", skriver Nick. "Lampor föll, gardinerna slets i bitar, kaffebrickan såg avskyvärd ut". 

I ett desperat försök att få ut måsarna tog Nick av sig ena skon och kastade den mot en av fåglarna. Med resultatet att både skon och fågeln försvann ut genom fönstret. 

Den sista måsen lyckades han fånga i en handduk - hela byltet kastades ut, men hamnade olyckligtvis rakt på en grupp hotellgäster på väg att inta hotellets berömda "high tea".

Nu var det bara minuter kvar innan det viktiga företagsmötet och Nick var i desperat behov av den utkastade skon.

Han smet ut en bakväg och hittade den genomblöt i ett dike. Med hårtorkens hjälp började han behandla skon i badrummet när telefonen ringde det i andra rummet. I samma ögonblick som han svarade blev rummet kolsvart. Det visade sig att hårtorken halkat ur skon och hamnat i handfaten där det fanns vatten kvarlämnat. Resultatet blev att elsystemet slogs ut. 

"Då insåg jag att jag behövde hjälp och ringde receptionen", skriver Nick. "Jag minns fortfarande damens grimas när hon öppnade min hotellrumsdörr".

Därpå rusade Nick till sitt viktiga möte.

LÄS MER: Därför ska du aldrig säga ja till första hotellrummet

Bannlyst för evigt på hotell Empress

När han återvände hade hans saker flyttats till ett mindre rum. 

"Jag trodde det var hela saken tills jag något senare fick veta att hotellet skickat ett brev till min arbetsgivare om att jag blivit bannlyst för evigt på hotell Empress", skriver Nick. 

"Nu efter arton år ber jag om att benådas", skriver han till hotellet.  

Tre dagar senare accepterade hotellet ursäkten och välkomnade Nick tillbaka som gäst.

"Kanske hjälpte det att jag skickade med några kilo av pepperonikorven", skriver Nick i en kommentar.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156523301334739&set=a.10150885243919739.471335.523144738&type=3

ELISABETH MONTGOMERY