ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Nakna turister skulle ta en groupie – greps

Publicerad 4 mar 2016 15.49
<span>Det har blivit allt vanligare att turister springer omkring nakna vid Machu Piccu.<br></span>

Det har blivit allt vanligare att turister springer omkring nakna vid Machu Piccu.

1/2

Foto: Maki Sasaki

<span>Turisterna som greps är inte de första som försökt sig på nakenselfies. <a target="_blank" href="http://www.expressen.se/allt-om-resor/nakenselfies-ny-trend-bland-vagade-turister/">HÄR</a> är ett gäng som lyckades.</span>

Turisterna som greps är inte de första som försökt sig på nakenselfies. HÄR är ett gäng som lyckades.

2/2

Foto: Takayuki Ishihara

Två nakna europeiska turister skulle precis till att ta en groupie framför Machu Picchu.

Men då greps de av peruanska vakter som inte gillade tilltaget.

Nu åtalas de två turisterna för sin dåliga moral, skriver The Guardian.

Vakter vid den peruanska bergstaden Machu Picchu har gripit två stycken europeiska turister, skriver The Guardian. De två turisterna nöjde sig nämligen inte med de traditionella selfie- och turistbilderna vid det populära resmålet.

De två turisterna är i 20-årsåldern och kommer från Storbritannien och Frankrike. När de kom fram till Machu Piccu började de klä av sig kläderna. Planen var att de skulle ta nakenbilder av sig själva.

Dåligt moraliskt beteende

De hade en mobilkamera i högsta hugg, men innan de hann ta några fotografier hindrades de av vakter vid platsen. De var då fortfarande nakna, skriver Fox News Latino.

Nakenturisterna togs till en polisstation i närheten. De blev sedan åtalade för moraliskt felaktigt beteende.

Ökad säkerhetsnivå

Säkerhetsnivån och antalet vakter har ökat vid det berömda turistmålet sedan år 2014. Anledningen var att det blev allt vanligare att turisterna tog nakenbilder vid bergsstaden. Det blev också vanligare att turisterna sprang omkring nakna vid platsen, skriver The Guardian.

Runt 400 000 turister tar sig till Machu Piccu varje år. De turister som vill ta sig upp till den avlägset belägsna staden kan ta sig dit via bland annat buss och en vandringsled.

Ett världsarv

Machu Piccu togs upp på Unescos världsarvslista år 1983. Staden tros ha byggts kring år 1440. Teorin är att staden byggdes av inkan Pachauti. Staden var bebodd fram till att spanjorerna erövrade Peru år 1532. Spanjorerna ska dock aldrig ha hittat till staden.

Bergsstaden tros ha varit en typ av tillflyktsort för samhällets ledare. En uppskattning säger att det bara kan ha bott runt 750 personer i staden.

 

LÄS MER:

Annons

ELISABETH MONTGOMERY