Mysiga hotell - på tu man hand

Minisviten La Dolce Vita på Bomans.

Minisviten La Dolce Vita på Bomans.

Hur firas alla hjärtans dag bäst? Med en romantisk hotellvistelse på tu man hand, förstås. Söndag tipsar om några av Sveriges mest romantiska hotell.

Andra har också läst

Foto: Foto: Johanna Battaroff

Dufweholm.Dufweholms Herrgård

Foto: Foto: Andreas Hylthén

Hammenhögs gästgivaregård.

Genuin herrgård
Katrineholm. Denna genuina gamla herrgård ligger i utkanten av sörmländska Katrineholm och ståtar med egen sjöstrand. Anläggningen rymmer 20 rum varav sex är sviter. I bottenvåningen finns en mycket mysig restaurang. Dufweholm har en lång och spännande historia: såväl Anders Zorn som Albert Engström har målat i lusthuset här. I lanthandeln och gårdsmuseet visar herrgårdens nuvarande ägare, familjen Åström, sina kulturhistoriska samlingar. Här finns också ett spa, roddbåt och många möjligheter till natursköna, romantiska promenader.
www.dufweholm.se

Hammenhögs Gästgivaregård

Foto: Foto: Nösunds Värdshus

Havsbadet vid Nösönds värdshus.

Skånskt kök i bondby
Österlen
. Ett av de bäst bevarade gästgiverierna i Skåne ligger i bondbyn Hammenhög på landsvägen mellan Ystad och Simrishamn. Här har verksamheten bedrivits ända sedan 1693. I dag har gården sju dubbelrum, alla individuellt inredda i gammal stil. I entréplanet ligger den storslagna matsalen, möblerad i stil från 1900-talets första hälft och prydd med tapeter i gyllenläder. Baren ligger i ett mindre rum och har hämtat tema från rockens 50-tal med bland annat en välmatad jukebox. Gästgiveriet är känt för sitt skånska kök med råka och äggakaka, men på senare tid har även rätterna på lammkött rönt stor uppskattning. www.gastis.se


Nösunds Värdshus

Åkerblads hotell.

Terrasser mot havet
Orust.
Redan i början av 1900-talet flockades societeten kring tångbaden och pensionatslivet här på södra Orust i Bohuslän. Konst, kultur och historia präglar miljön i dag. Här finns rum med rymliga terrasser mot vattnet, orangeri och sjöbodar. Värdshuset erbjuder olika helgpaket, i samtliga ingår badrockar (till låns) vin och choklad. Alla rum är olika och individuellt inredda. Det går att bo såväl i en svit som i en sjöbod. Artistbesök är vanliga och då serverar restaurangen supéer med speciella artistmenyer. www.nosundsvardshus.se


Åkerblads Hotell och gästgiveri

Foto: Foto: Martin Lof

Bomans i Trosa.

Vackert inrett vid Siljan
Tällberg.
Tällberg ligger vid sjön Siljan i Dalarna, mellan Leksand och Rättvik. I byns äldsta gård har samma släkt levt ända sedan 1400-talet. Hotellverksamheten har bedrivits i över hundra år. Här finns 69 individuellt inredda rum och sviter, alla med sängar från Hästens. På hotellets gästgiveri erbjuds såväl smörgåsbord som sill- och laxbuffé och à la carte. Inredningen är genomgående vacker, varm och inbjudande. En ny spa-avdelning invigdes i julas.
www.akerblads.se

Bomans hotell

Lyxig romantik
Trosa.
Charmigt falurött boutique-hotell i Trosa hamn där programledar-/artistparet Jenny och Niklas Strömstedt firade sitt bröllop i somras. 44 individuellt och mycket vackert inredda rum med bland annat sänglinne i egyptisk bomull. Här finns också en restaurang, bar, festvåning, trädgård och en badstuga med bastu, pool och diverse kroppsbehandlingar. Hotellet, som nu drivs av fjärde generationen Boman, är omtalat för sin lyxiga och romantiska stämning.
www.bomans.se


Tips!
Packa en chokladask och en bättre flaska vin och köp en bukett färska snittblommor på vägen till hotellet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande