Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Resor i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Mykonos, Grekland.
Mykonos, Grekland.
Mykonos, Grekland.
Okinawa, Japan.
Okinawa, Japan.
Okinawa, Japan.
Siem Reap, Kambodja.
Siem Reap, Kambodja.
Siem Reap, Kambodja.
Burma.
Burma.
Burma.
Fort Lauderdale, Florida, USA.
Fort Lauderdale, Florida, USA.
Fort Lauderdale, Florida, USA.
1 AV 5
Mykonos, Grekland.
Foto: Bigstock
2 AV 5
Okinawa, Japan.
Foto: Colourbox
3 AV 5
Siem Reap, Kambodja.
Foto: Colourbox
4 AV 5
Burma.
Foto: Elisabet Axås
5 AV 5
Fort Lauderdale, Florida, USA.
Foto: Peter Suneson

Mykonos och Japan är årets hetaste resmål

Mykonos i Grekland är årets absolut hetaste resmål! Allt enligt Skyscanner som analyserat tre års flygsökdata. På plats nummer två kommer japanska Okinawa. Här är hela tio-i-topp-listan:

Elisabeth Montgomery

Mykonos, Grekland: 

Ronaldo, Lindsay Lohan och Jennifer Lopez minglade alla runt bland lyxhotellen i denna partystad ifjol. Det har varit tyst kring Mykonos ett tag, men nu verkar staden ha fått ett uppsving vilket inte minst visar sig i en ökning på 89 procent i antalet flygsökningar från Sverige. Nya lyxhotell samt lovord från stjärn-dj:en Afrojack som påstår att Mykonos är ”både roligare och billigare än Ibiza” gör Mykonos till ett hippt ställe att synas på under 2015.

Okinawa, Japan:

En rad nya lyxhotell, orörd djungel, kritvita stränder, UNESCO kulturarv, och en fascinerande kultur kommer att göra Okinawa till en magnet för resenärer som söker äventyr under 2015. Svenskarna har redan börjat hitta hit då sökningarna från Sverige ökat med hela 61 procent. Det förs också samtal på regeringsnivå i Japan om att lätta på visumreglerna för att besöka Okinawa i syfte att locka fler utländska turister.

Siem Reap, Kambodja:

Bättre flygförbindelser, förbättrade vägar och kollektivtrafik samt ett beslut om att bevilja visum till många ASEAN-länder har gjort att de globala flygsökningarna till staden har ökat med 33 procent. Från Sverige har sökningarna hit ökat med hela 61 procent de senaste tre åren. För att möta efterfrågan från turisterna dyker det ständigt upp allt fler exklusiva hotell i staden vilket sannolikt kommer att göra Siem Reap till ett populärt resmål för svenska lyxresenärer under det kommande året.

Burma (Myanmar), Asien:

Efter fem decennier av i princip stängda gränser och styrande militärdiktatur har Burma nyligen öppnats för turism. Landet ser dessutom ut att bli en av Sydostasiens hetaste destinationer under 2015. Sedan gränserna öppnades har det byggts en uppsjö av lyxhotell och genomförts stora förbättringar i infrastrukturen. Det i kombination med det ännu orörda kulturarvet har sannolikt gjort att 35 procent fler svenskar sökt på resmålet de senaste tre åren och uppgången väntas fortsätta.

Fort Lauderdale, Florida:

Denna soliga stad har lockat turister ändå sedan 1960-talet. Just nu håller Fort Lauderdale på att pånyttfödas och under 2015 väntas detta bli ett populärt resmål för svenskar. Bland annat har det investeras över 500 miljoner pund på en utbyggnad av flygplatsen och en ny höghastighetsjärnväg har installerats. Nästa år lanseras också ultra-lyxiga boenden. Dessa investeringar, i kombination med kraftig marknadsföring, verkar ha fungerat då 33 procent fler flygsökningar hit har gjorts från Sverige de senaste tre åren.

Island, Europa:

Island har blivit Hollywoods nya gunstling. Storfilmerna Thor, Prometheus och nu senast Interstellar har alla spelats in i det ett isländska landskapet bland vulkaner, gejsrar och glaciärer. Under 2015 kommer dessutom Star Wars 7 ut, en film som till stor del filmas på Island. I maj öppnas också världens största istunnel vid glaciären Langjökull. Där kommer besökarna att kunna promenera, festa och även gifta sig 500 meter in i glaciären. Detta sammantaget kommer att göra Island till ett hett resmål 2015.

Colombo, Sri Lanka:

Med fantastisk mat, vackra stränder och lyxhotell har Colombo förtjänat sitt rykte som ett populärt resmål för internationella resenärer – globalt har sökningarna hit ökat med 25 procent. Svenskarna har inte riktigt hittat hit än, men sökningarna från Sverige till Colombo har ändå ökat med 12 procent de senaste tre åren. Staden håller just nu på att restaurera sin koloniala arkitektur samtidigt som en mängd nya hotellöppningar och kasinon planeras. Under 2015 hamnar Colombo därför alltmer i strålkastarljuset.

Brasilien, Sydamerika:

Brasilien har blivit allt mer populärt och sedan det var värdland för fotbolls-VM i fjol har landet nu säkrat en plats som en av svenskarnas favoritdestinationer. Generellt brukar turismen få rejäla uppsving först ett år eller två efter ett land har anordnat ett stort evenemang så under 2015 väntas allt fler svenskar styra kosan mot Brasilien.

Nicaragua, Centralamerika:

Nu när landet har lyckats skaka av sig sitt rykte om politiska stridigheter väntas Nicaragua bli det nya Costa Rica. Ekoturism, äventyrsresor, budgetresor och lyxturism är några av anledningarna till att resa hit. Mukal, landets första 5-stjärniga hotell, öppnade 2013 tillsammans med ett litet urval av lyxiga boutiquehotell och förstklassiga restauranger vilket bidrar till att Nicaragua blir en spännande tillväxtdestination 2015.

Bhutan, Asien:

I västvärlden mäter vi mycket i kronor och ören. Därför kan det kännas lockande med ett land som mäter sin bruttonationalprodukt i lycka i stället för pengar och där medborgarna sägs vara världens lyckligaste. Bättre flygförbindelser och ett samarbete mellan Bhutans turistråd och lyxresenätverket Virtuos kommer att locka spänningssökande lyxresenärer och göra Bhutan till en blivande turistraket.

 

Källa: Skyscanner