Sóller är en av Mallorcas mer genuina orter, med myllrande torg, en fin hamn, vackra byggnader och mysiga gränder.
Sóller är en av Mallorcas mer genuina orter, med myllrande torg, en fin hamn, vackra byggnader och mysiga gränder.

Mycket strandplats i livliga Port de Sóller

Port de Sóller ligger vackert på Mallorcas västkust. När man kör den slingriga vägen ned i Sóller-dalen, skulle man kunna tro  att den lilla staden är en lugn och tillbakalutad  plats. Inget kan vara mer fel.

Allt om Resor

För även om omgivningarna är vackra och de pittoreska herremanshusen från 1700- och 1800-talen är många, är gatorna livliga och myllrande. Inte minst vid Plaça de Sa Constitució, som utgör själva kärnan av stadens centrum. Här finns de proppfulla kaféerna, den maffiga kyrkan Sant Bartomeu (formgiven av en elev till den kände arkitekten Antoni Gaudí) och La Vila, som med sina nio unika dubbelrum och fantastiska restaurang, är ett av de mest prisvärda hotellen i staden.

Högst upp i Sóller ligger tåg- stationen. Härifrån kan man ta det över hundra år gamla tåget till Palma, och vill man bada är det bara att hoppa på den orange- färgade spårvagnen, som skramlar fram mellan centrum och Port de Sóller, från tidig morgon, till sent på kvällen.

Har de bästa apelsinerna

Trots att turisterna är betydligt fler nere vid havet, är det inte svårt att hitta en plats för sig själv på den finkorniga stranden, där du, förutom att bada, kan ta lektioner i segling, vindsurfing, eller ge dig i väg på en båttur till vackra Sa Calobra. Eftersom det sällan blir särskilt stora vågor, och dessutom är långgrunt, lämpar sig stranden perfekt för småbarns- familjer.

Längs den långa strandpromenaden finns också några trevliga restauranger, däribland Randemar, som serverar lysande getostsallad och paella.

Är du i Sóller får du inte heller missa att prova den färskpressade apelsinjuicen, eftersom apelsinträden runt staden anses producera de bästa apelsinerna

 

 

Text av: Martin Svensson