Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Marko ”Markoolio” Lehtosalo är nyss hemkommen från sitt lis största fiskeäventyr hittills – i Mexiko.Marko ”Markoolio” Lehtosalo är nyss hemkommen från sitt lis största fiskeäventyr hittills – i Mexiko.Marko ”Markoolio” Lehtosalo är nyss hemkommen från sitt lis största fiskeäventyr hittills – i Mexiko.
Resan ingår i Markoolios plan på att förverkliga en gammal dröm.Resan ingår i Markoolios plan på att förverkliga en gammal dröm.Resan ingår i Markoolios plan på att förverkliga en gammal dröm.
Markoolio vill starta ett tv-program om fiske.Markoolio vill starta ett tv-program om fiske.Markoolio vill starta ett tv-program om fiske.
1 AV 3
Marko ”Markoolio” Lehtosalo är nyss hemkommen från sitt lis största fiskeäventyr hittills – i Mexiko.
Foto: Privat
2 AV 3
Resan ingår i Markoolios plan på att förverkliga en gammal dröm.
Foto: Privat
3 AV 3
Markoolio vill starta ett tv-program om fiske.
Foto: Privat

Markoolios fiskelycka på äventyret i Mexiko

Markoolio satar på en ny karriär – som storfiskare.

– Det är en sak jag har kvar att pricka av på måste-göra-listan, säger han.

Marko "Markoolio" Lehtosalo, 39, är nyss hemkommen från Mexiko. Och sitt livs största fiskeäventyr, hittills.

Men utflykten till Cabo San Lucas på halvön Baja California var inte enbart en nöjesresa. Nej, den ingår i Markoolios plan på att förverkliga en gammal dröm:

– Jag har en idé till ett tv-program om fiske, berättar han. Ett kul program, inget sånt där man diskuterar tjockleken på linan, utan något mer underhållande där man kanske avslutar med att tillaga fångsten med hjälp av en lokal kock.

Markoolios bror Mikko, 31, är filmare så han var given som reskamrat och filmade fiskeäventyren för ett tänkt pilotavsnitt för serien Markoolio drömmer om.

Stilla havet i fem dagar

Med hjälp av två lokala assistenter tillbringade bröderna fem dagar med fiske i Stilla havet.

– Första dagen blev inte så lyckad men de fyra följande blev perfekta. Jag hade hört att man skulle ha världens bästa marlinfiske här och det tycks stämma. En av dagarna hade jag en tjugominutersfajt med en "striped marlin" på 75 kilo.

– Förutom fisket är naturen här en stor grej. Det är helt magiskt till havs med valar, delfinstim och sälar som drar förbi

 

LÄS OCKSÅ: Björn Borg slappade på miljardärens lyxö