Malta

Malta är en klassiker i södra medelhavet som på nytt omnämns som en mötesplats för människor från hela världen. Här finns en egen stämning med influenser från England, Italien och Nordafrika. Stränder, lång historia, solsäkert klimat och god mat bidrar till att man trivs. Landet är litet, sammanlagt 316 kvadratkilometer vilket motsvarar en fjärdedel av Ölands yta. De två största öarna är sinsemellan olika: Malta har de stora turistorterna, nattlivet och restaurangutbudet, Gozo har lugnet, grönskan och platser med dramatiska naturfenomen.Med hyrbil eller prisvärda lokalbussar går det lätt att ta sig runt på Malta. Mellan Malta och Gozo finns färja med täta turer. Vägarna är oftast mycket bra och lättkörda.
Vandra, cykla och inte minst dyka är populära aktiviteter.Flera stora charterföretag har paketresor till Malta under sommarhalvåret med direktflyg från Sverige. Flygtiden är cirka 3 timmar och 50 minuter räknat från Stockholm till Malta.   POPULÄRA TURISTORTER PÅ MALTAValettaMelliehaSliemaBugibbaPacevilleSaint Pauls BaySaint JuliansQawraXlendiIl-Gzira   KÄNDA STRÄNDER PÅ MALTAGolden BayGhajn TuffiehaMelliehaParadise BaySt Georges BayBlue LagoonRamla i-HamraMgarr ix-XiniHondoq ir-RummienSan Blas Bay   FAKTA MALTAALLMÄNNA FAKTA: Malta är ett land och en ögrupp i södra Medelhavet. De tre största öarna heter Malta, Gozo och Comino.LAND: Malta.SPRÅK: Engelska och Maltesiska.VALUTA: Euro.TIDSSKILLNAD: Ingen. KLIMAT: Typiskt medelhavsklimat med torra, varma somrar och svala vintrar. Eftersom Malta ligger så långt söderut så kommer det många afrikanska vindar som värmer upp den lilla medelhavsön.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday Rea - 70% rabatt på Allt om Resor! Se erbjudande