Annons
X
EXPRESSEN.SE

Publicerad 3 nov 2017 16:31

Lyxrestaurangen förbjuder gäster från att Instagramma

Till Daily Mail har Michel Roux sagt att han inte kan förstå varför alla gäster är så ivriga att ladda upp bilder på mat på Instagram.

Till Daily Mail har Michel Roux sagt att han inte kan förstå varför alla gäster är så ivriga att ladda upp bilder på mat på Instagram.

1/2

Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN

Stekta hummermedaljoner med en vit portvinssås och grönsaksjulienne med ingefära.

Stekta hummermedaljoner med en vit portvinssås och grönsaksjulienne med ingefära.

2/2

Foto: The Waterside Inn

Bilder på maträtter är en vanlig syn i olika flöden i sociala medier.

Men vanan att fota först och äta sen är inte populär hos Michelinrestaurangen the Waterside Inn.

De har nämligen förbjudit sina gäster att fotografera maten, skriver brittiska Metro.

Restaurangen the Waterside Inn i Bray, England, har haft tre Michelinstjärnor sedan 1985. Grundaren Michel Roux startade restaurangen tillsammans med sin bror Albert redan 1972 – och det är även han som tagit beslutet om totalt fotoförbud på restaurangen, skriver Metro.

”Men smakerna då?”

Till Daily Mail har Michel Roux sagt att han inte kan förstå varför alla gäster är så ivriga att ladda upp bilder på mat på Instagram. Han menar att det i en bild är omöjligt att fånga hur en maträtt smakar.

– Kanske finns det något tillfälle under en måltid som är värt att föreviga på grund av att det är unikt. Men smakerna då? En bild på en telefon kan omöjligen fånga smakerna, säger Michel Roux till Daily Mail.

– Jag blir på riktigt väldigt upprörd av att folk tar bilder på restaurangen. Nu har vi satt upp en lapp på dörren där det står ”Ingen fotografering, tack”, fortsätter han.

En bild från fotograf med tillåtelse – från restaurangens eget galleri.

Foto: the Waterside Inn

Särskilt populärt är det att ladda upp matbilder på Instagram, där hashtaggen #foodporn innehar nära 140 miljoner inlägg, skriver Metro

Även om bilderna ofta blir gratisreklam för restauranger, tycker Michel Roux att maträtterna hamnar i skymundan – och riskerar att ätas kalla om fotograferingen tar för lång tid.

Inget billigt besök

Men det är inte svårt att förstå varför gäster väljer att föreviga besöket på just Waterside Inn.

Med vinflaskor för över 4 000 kronor, och en ankrätt som går på över 1 200 kronor, är det inte många som har råd att besöka restaurangen fler än en gång.

ELISABETH MONTGOMERY