"Taxin stannade vid ett av de finaste hotell jag sett, Anfi del Mar, ett femstjärnigt lyxhotell", berättar Bengt som lurades på 100 000 kronor.
"Taxin stannade vid ett av de finaste hotell jag sett, Anfi del Mar, ett femstjärnigt lyxhotell", berättar Bengt som lurades på 100 000 kronor.

Lurades på 100 000 kr

Bengt och hans familj blev förförda av en skicklig säljare på sin semester på Kanarieöarna. För 100 000 kronor skulle de få tillgång till en andelslägenhet på lyxiga Anfi del Mar. Men när de skulle boka sin första vecka började problemen. 

- Jag måste nog inse att vi har blivit blåsta, säger Bengt till expressen.se.

Förra våren reste Bengt från västsverige med sin fru och sina två barn till Bahia Feliz på Kanarieöarna. En mycket lyckad semester. 

 En dag kom en trevlig kille fram till familjen och bjöd in dem att åka till en strand med importerad karibisk sand i Arguineguin som ligger en bit från Bahia Feliz.

 - Efter lite tvekan bestämde vi oss för att åka dit, och vi blev hämtade i en taxi. Taxin stannade vid ett av de finaste hotell jag sett, Anfi del Mar, som är ett femstjärnigt lyxhotell, säger Bengt.

"Allt kändes seriöst"

 Väl framme blev familjen erbjuden en visning av hotellet.

 - En väldigt trevlig norrman visade oss runt och han satte även på en film om när hotellet byggdes. Allt kändes helt seriöst, och det var ingen alkohol och inga skraplotter eller liknande inblandade.

 Medan familjens barn gick till stranden började norrmannen med sin försäljningskampanj fylld av gyllene löften.

 - Allt lät hur bra som helst. För 100 000 kronor skulle vi få en andel av en av hotellets lyxiga lägenheter. Förutom en fri vecka vartannat år skulle vi också få möjligheten att billigt disponera lägenheten under andra veckor. 

 - Han rådde oss att köpa så kallade RCI-veckor som skulle kosta mellan 125 och 900 euro per vecka. Dessa kunde man boka med bara några dagars varsel. Det fanns så kallade anfi-veckor också, men dem blev vi avrådda att köpa eftersom de var dyrare, mellan 450 och 600 euro, berättar Bengt.

Vill varna andra

 Bengt och hans fru funderade några timmar och slog sedan till på det billigaste paketet. Något de idag bittert ångrar.

 - När vi skulle boka vår första RCI-vecka i april fick vi höra att det inte gick att boka sådana veckor på Anfi del Mar. Anfi-veckor kunde vi få boka men de var man tvungen att boka minst två månader i förväg. När jag förklarade för receptionisten vi blivit lovade sade hon att det inte stämde, säger Bengt som genast ringde upp försäljaren.

 - Han bara upprepade att det visst gick. Jag och min fru började då inse att vi kanske blivit lurade. Vi bestämde oss för att sälja vår andel. Men när vi ringde företagets säljavdelning hade de stängt den helt och hållet.

 - Jag inser nu att försäljaren farit med lögner och vi nog tyvärr blivit blåsta, säger Bengt som nu vill varna andra turister för att hamna i semesterfällan.

 

 Fotnot: Bengt heter egentligen något annat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande