Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

London – misstagen du gör men bör undvika

London, gör inte som alla andra i den populära staden! Många turister rör sig till kända attraktioner som Oxford Street, Piccadilly Circus, Madame Tussauds, London Eye och Hyde Park. Men du kan få en bättre vistelse genom att besöka alternativa platser!

Här är 10 saker som du bör undvika i London – och vad du ska hitta på i stället.

 

Text av: Krister Berntsson

Piccadilly Circus är en riktig turistfälla

Foto: Colourbox

1 av 10

1. Undvik Piccadilly Circus

Även om Pernilla Wahlgren gjorde sitt bästa för att sälja in Piccadilly Circus som en romantisk plats i mitten av 80-talet, så finns det egentligen ingenting vare sig romantiskt spännande eller intressant med stället. Det är en rondell. Innan mobiltelefonen var det en bra plats att stämma träff på eftersom det är lätt att hitta dit. Enda anledningen att besöka Piccadilly Circus i dag är möjligen för att ta en selfie tillsammans med fontänen.

Ta dig till Covent Garden i stället

Även om Piccadilly Circus är trist så är det en bra utgångspunkt för att besöka Soho, Covent Garden och Chinatown. Chinatown fortfarande exotiskt nog att vara värt ett besök särskilt om det råkar vara kinesiskt nyår då hela stadsdelen festar. Soho är trendigt kulturellt och pubtätt. Covent Garden är charmigt och shoppingvänligt med en härlig loppmarknad.

1 av 10