Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

London – 7 häftiga platser från ovan du måste uppleva

Till London åker vi för att del av kultur, nöjesliv, shopping, fotboll och publiv. Men det finns fler höjdarupplevelser att upptäcka i Storbritanniens huvudstad.

Nej, här är det inte läge att ha med skidor i kabinbanan. Låt dig bara njuta av utsikten från Emirates Airlines Cable Car.

1 av 9

1. London från ovan

Den som vill jobba vidare på höjdartemat har ett litet eldorado framför sig. Vad ska man välja?
The Shard som är den högsta byggnaden eller The Walkie Talkie med sin Sky Garden som faktiskt är gratis och erbjuder en fantastisk utsikt? I City of London kan man fortfarande se mängder av byggkranar. Det byggs – och det byggs på höjden. Men generellt sett är det svårt att som privatperson komma in i dessa skyskrapor. Oftast utgör de kontor, som till exempelvis 30 St Mary Axe vilken går under smeknamnet Gurkan. Med sin rundade form är den ett landmärke som många känner igen.

Ett sätt att ta sig in kan förstås vara om det finns någon restaurang i byggnaden eller om man väljer den tredje helgen i september. Då infaller evenemanget Open House London och mängder av hus och byggnader öppnar sina portar under två dagar.

LÄS MER: Din guide till den perfekta weekendresan i London 

En höjdare har tråkigt nog försvunnit från topplistan. Fram till 2017 kunde man besöka Kensington Roof Gardens alldeles gratis. Det var en ljuvlig tropisk trädgård mitt uppe bland hustaken i Kensington. På dagarna kom turisterna och på kvällarna partyfolket som åt och drack i en härlig grön miljö. Ekonomiska bekymmer har gjort att ägarna inte driver verksamheten vidare.

Men det finns fortfarande många takbarer att välja mellan. Radio Rooftop Bar är sober och minimalistisk. Den ligger på The Strand i centrala London. Letar du efter något mer trendigt och avspänt kan det vara värt att ta sig till Peckham och titta in på Frank's Cafe.

Har du inte något emot en liten mer aktiv vistelse? Då kan det vara en höjdare att bestiga St Paul's Cathedral med sina 528 steg upp till The Golden Gallery där du erbjuds en milsvid utsikt. Den något mer bekväme tar 311 steg och kliver upp i The Monument som byggdes till minne av den stora branden 1666.


Klicka vidare för fler höjdartips!
1 av 9