Den nya boken "The A to Z of watching wildlife" av Amy-Jane Beer och Mark Carwardine har listat 300 djur och var man bäst ser dem.
1 av 2: Den nya boken "The A to Z of watching wildlife" av Amy-Jane Beer och Mark Carwardine har listat 300 djur och var man bäst ser dem. Foto: Shutterstock
Kejsarpingvinen kan ses på Antarktis.
2 av 2: Kejsarpingvinen kan ses på Antarktis. Foto: Shutterstock

Lista: Här är bästa platserna för att se vilda djur i frihet

Drömmer du om att åka på safari och se vilda djur i frihet?

I en ny bok har två experter listat över 300 djur och var du bäst ser dem. 

Boken "The A to Z of watching wildlife" av Amy-Jane Beer och Mark Carwardine har listat 300 djur; både vanliga och lite mer ovanliga, och vilka platser man ska åka till för att ha störst chans att se dem i naturen, skriver Daily Mail. 

Lonely Planet har valt ut några av djuren och vilka platser man ska åka till för att se dem i sin rätta natur: 

1. Knölval 

För den som drömmer om att se den omkring 36 ton stora knölvalen i det vilda rekommenderas att man åker till Hervey Bay i Australien, där valarna varje år dyker upp för att äta och para sig. 

Knölval. Foto: Shutterstock

2. Japansk makak

Den japanska makaken kallas också för spökapa, och har sina typiska röda kinder med en ullig grå eller brun päls. Aporna trivs och lever i kalla temperaturer, så kallt som minus 20 grader. 

De finns att se om du beger dig till Joshinetsu National Park på ön Honshu i Japan där de ofta badar i de heta källor som finns där. Även på öarna Shikoku och Kyushu lever aporna. 

Japansk makak. Foto: Shutterstock.

3. Mindre flamingo

Den mindre flamingon har en kroppslängd på ungefär 80–90 centimeter, jämfört med den större flamingon som har en längd på 125–145 centimeter. 

Fåglarna lever främst i Öst- och Centralafrika, via Madagaskar till nordvästra Indien. Tipset är att bege sig till Natronsjön i Tanzania eller till Makgadikgadislätten i Botswana för att se stora flockar av fåglarna. 

Mindre flamingo. Foto: Shutterstock

4. Kejsarpingvin

Kejsarpingvinen är den största och tyngsta pingvinarten och vill man få syn på detta gulliga djur får man resa till Antarktis. Bästa tiden att åka dit är under sommaren från november till januari, då det är störst chans att se pingvinungar. 

Kejsarpingvin. Foto: Shutterstock

5. Spökdjur

Den lilla apan med det mycket karakteristiskt utseendet med de enorma ögonhålorna kan man bäst se i Filippinerna eller Malaysia. De små aporna dök också upp på den indonesiska ön Sulawesi 2008, efter att man trott att den varit utdöd där. 

Spökdjur. Foto: Shutterstock

6. Narval

Tandvalen med den markanta framåtriktade, spiralvridna huggtanden som kan bli upp till tre meter lång är svår att få se på riktigt i det vilda. Men författarna rekommenderar att man åker till norra ishavet, då den synts i närheten av Svalbard och Alaska. 

Narval. Foto: Shutterstock

7. Koala

Det australiska trädlevande pungdjuret finns givetvis i Australien, längs hela östkusten. Men författarna rekommenderar att man beger sig till You Yangs Regional Park nära staden Geelong i delstaten Victoria och till Kangaroo Island (Australiens tredje största ö) för att kunna se koalan. 

Koala. Foto: Shutterstock

8. Galapagossköldpadda

Sköldpaddan, som också kallas elefantsköldpadda, kan bli över en meter lång och väga 200 kilo. Den är den största nu levande landsköldpaddan. Som namnet antyder lever den på de isolerade Galapagosöarna. Men sköldpaddan kan också ses på Seychellerna och på ön Changuu utanför Tanzania. 

Galapagossköldpadda. Foto: Shutterstock

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande