Paris – inte enbart för par.
1 av 6: Paris – inte enbart för par. Foto: SHUTTERSTOCK
Slovenien är en resa för själen.
2 av 6: Slovenien är en resa för själen. Foto: ELISABETH MONTGOMERY
Ett perfekt land för ensamresenären – Thailand.
3 av 6: Ett perfekt land för ensamresenären – Thailand. Foto: SHUTTERSTOCK
Alplandet Schweiz erbjuder fantastiska vyer.
4 av 6: Alplandet Schweiz erbjuder fantastiska vyer. Foto: Shutterstock
Shanghai är en stad full av kontraster.
5 av 6: Shanghai är en stad full av kontraster. Foto: FOTOLIA
All vacker natur gör Nya Zeeland idealiskt för en rundresa.
6 av 6: All vacker natur gör Nya Zeeland idealiskt för en rundresa. Foto: / SHUTTERSTOCK

Lisa har rest till 70 länder – här är hennes 7 bästa

Thailand för människorna, Schweiz för äventyret och Paris för romantiken.

Möt tjejen som specialiserat sig på att skriva om soloresor för kvinnor.

Efter att ha rest ensam i över 70 länder listar hon sina bästa resmål för ensamresande kvinnor.

Lisa Imogen Eldridge, är reseskribent, bloggare och resenär på heltid. Hon driver sajten Girl About the Globe som riktar sig till kvinnliga soloresenärer.

En ensamresa är något alla kvinnor bör ge sig på i alla fall en gång i livet anser hon:

– Att resa ensam lär dig hur du löser problem, kommer i kontakt med dins känslor och klarar dig helt själv, säger Lisa till MyDomaine

– Det gör dig också mer mottaglig och öppen för nya möjligheter. Du måste läsa problem och ständigt fatta  beslut – grundläggande färdigheter i livet.

Efter att ha rest runt i över 70 länder väljer Lisa här sina sju favoritresmål: 

1. Paris – för romantiken

Paris är inte enbart för par. 

"Jag blev kär i parisarnas livsstil. Du kan sitta på kafé helt ensam utan att någon bryr sig. Och det finns så mycket byggnader att se att bara det kan sysselsätta dig en hel vecka". Lisas favorit bland allt det vackra är kyrkan Sacré Cœur. 

2. Slovenien – för själsfriden

"Lika vackert som Schweiz eller Österrike men mycket billigare. Och utan hela horder av turister. Över en tredjedel av landet är skyddade naturområden och här finns över tusen sjöar och många varma källor. Dessutom har man ett utmärkt bussnät som tar dig dit du vill. Ett av Europas mest undervärderade resmål och perfekt för en mer inåtvänd, själslig upplevelse".

LÄS MER: 6 anledningar till att resa ensam oftare 

3. Thailand – för människorna

Har du aldrig rest ensam utomlands förr så är Thailand bästa målet att starta med.

"Befolkningen är otroligt vänlig och här finns väldigt många resenärer av din typ. Landet är vant vid resenärer, lätt att resa i och har många bra ställen att bo på. Det är också billigt". Stränderna och Bangkok är häftiga men bäst av allt är enligt Lisa alla häpnadsväckande tempel. 

4. Nya Zeeland – för rundresan

Vacker natur och lättsamma människor i en vinnande kombination. "Det är lätt att ta sig runt med massor av olika typer av övernattningsställen. Queenstown är ett måste för adrenalinkickar – hoppa fallskärm, bungy, jetbåtar och allt möjligt annat kul".

5. Shanghai – för kontrasterna

"Om du letar efter ett resmål som förändrar din syn på världen och lär dig om främmande kulturer så är Shanghai idealet. Det är en fantastisk stad, fem gånger större än New York, och att vara ensam där är inget problem. Gamla franska byggnader kantar floden och East Nanjing Road är shopparens paradis alla sorters butiker du kan föreställa dig". 

6. Schweiz – för äventyret

"Varje ställe du besöker här är läckert och det finns panoramatåg så du kan se de vackra landskapen bekvämt från ditt tågsäte. Lisa berättar att Schweiz är platsen för den vackraste utsikt hon någonsin sett: "ta Jungfrau-järnvägen till Europas högst belägna järnvägsstation. Den kallas 'Europas topp' för det är precis vad den är".

LÄS MER: Älskar du att resa? Då kan du ha en unik gen

7. Australien – för långresan

Om du trivs med livet på resa till den grad att du inte vill åka hem är Australien ett utmärkt ställe för den som vill varva resandet med att jobba lite. "De erbjuder jobbvisum så du kan stanna här ett tag och jobba och sedan fortsätta din resa. Australien är ett utmärkt land för ensamresenärer, med en avslappnad stämning och många utomhusaktiviteter". 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande