Annons
X
EXPRESSEN.SE

Publicerad 18 jul 2016 07:47

Låt Pokémon Go bli din nya bästa reskompis

Ett aktivt tidsfördriv på Stockholms gator.

Ett aktivt tidsfördriv på Stockholms gator.

1/3

Foto: Li Björnberg

Vissa är redan ute och spelar Pokémon Go.

Vissa är redan ute och spelar Pokémon Go.

2/3

Foto: Li Björnberg

En krabba ute i Stockholm.

En krabba ute i Stockholm.

3/3

Foto: Li Björnberg

Pokémon Go har tagit världen med storm. I lördags lanserades den i Sverige.

Inte nog med att det är ett spel – det kan bli din nästa turistguide.

Det har länge varit diskussioner om att dagens barn och ungdomar bara sitter framför datorn. Den tiden kan snart vara ett minne blott. I lördags lanserades Pokémon Go som går ut på att spela ute i verkligheten. Meningen är att du ska samla på dig karaktärer samtidigt som du befinner dig ute.

Som en virtuell Geocaching

Geocaching (en form av skattjakt) har funnits länge. Då är du ute och letar efter riktiga gömmor som inte syns förrän du vet vad du letar efter. Som hjälp använder du en GPS för att hitta gömmorna.

Pokémon Go fungerar ungefär på samma vis. Skillnaden är att du här letar efter virtuella Pokémons. Precis som med geocaching är det ett perfekt sätt att återupptäcka din hemstad. Det kan vara så att det döljer sig en liten krabat vid något minnesmärke som du aldrig reflekterat över. Många av figurerna döljer sig nämligen vid olika sevärdheter i städerna.

 

LÄS MER: Semestra gratis! Här är 33 heta budgettips

Turist i din hemstad

Ta med dig barnen eller bege dig ut på egen hand. Leta efter de olika figurerna men stanna också upp vid de olika platserna som du besöker. Lek turist i din egen hemstad och upptäck statyer och annat som du kanske vanligtvis bara springer förbi. Och när det är dags att resa? Ta upp mobilen på destinationen du kommer till - samla på nya Pokémons samtidigt som du hittar nya spännande platser. Det kan bli din guide till att hitta nya ställen, helt enkelt.

Appen ger dig också information om vissa platser så att du vet vad det är som du tittar på. Samtidigt som du lär dig mer om platsen får du också poäng i spelet. Det gör att en av förutsättningarna för att bli duktig är att besöka olika platser.

Appen är också utvecklad på ett sådant sätt att du behöver gå för att samla poäng och saker. Om du sätter dig på en buss eller i en bil går du bet på vissa saker. Meningen är att du ska ta dig fram till fots. Och självklart kan du skippa att samla på figurer och endast använda appen för att hitta nya platser.

 

MISSA INTE:

ELISABETH MONTGOMERY