ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Låt ditt stjärntecken välja nästa resa

Publicerad 11 sep 2017 13.29
Paxos, Grekland, är det perfekta valet för stenbocken.

Paxos, Grekland, är det perfekta valet för stenbocken.

1/3

Foto: SHUTTERSTOCK

Hallå där oxen – vad är mer rimligt än att njuta av sol och högklassig lyx i St. Barts? Inget, enligt stjärnorna.

Hallå där oxen – vad är mer rimligt än att njuta av sol och högklassig lyx i St. Barts? Inget, enligt stjärnorna.

2/3

Foto: SHUTTERSTOCK

Även lejonet, med all sin kraft och sitt ständigt bekräftelsebehov, behöver ibland koppla av. Och då är Islands huvudstad Reykjavík ett utmärkt val.

Även lejonet, med all sin kraft och sitt ständigt bekräftelsebehov, behöver ibland koppla av. Och då är Islands huvudstad Reykjavík ett utmärkt val.

3/3

Foto: SHUTTERSTOCK

Har du drömt om att ge dig ut och möta världen på egen hand? För att hitta dig själv, komma bort från stressen eller bara uppleva en fjärran kultur.

Det finns då saker att klura på – men inte din destination. Den står nämligen skriven i stjärnorna.

Världen är stor – och du ganska liten i relation till den. 

Det finns alltså en himla massa platser att besöka för en ensam resenär. Och att komma till ett beslut gällande sin destination är inte alltid lätt när utbudet av fjärran länder är så stort, vad gäller såväl geografisk plats som pris, natur och kultur.

LÄS MER: Lisa har rest till 70 länder – här är tips till ensamresande kvinnor 

Roadtrip i USA eller backpacka i Asien?

Ska man satsa på en roadtrip längs USA:s kust, backpacka i Asien eller kanske Indien?

Nog med frågor – här är svaren.

Travel + Leisure har tagit fram en lista som hjälper den ensamma resenären att hitta sitt idealiska resmål, med hänvisning till dennes stjärntecken. Det kanske låter larvigt, men astrologiskt tecken kan faktiskt avslöja saker om dig som person.

Men ta nu listan med en nypa salt – som en vägvisare, och känn efter själv.

LÄS MER: Läskiga flygplatsen får konspirationsteorier att frodas 

Stenbocken (22 december–19 januari)

Hårt arbetande och drivna av framgång. Med så mycket på sin välplanerade tallrik kan Stenbocken må bra av lite ostörd egentid i det lugnaste utav tempon, varpå den lilla och lugna ön Paxos, Grekland, är det perfekta valet.

Vattumannen (20 januari–18 februari)

Vattumannen värderar sitt oberoende högt och är alltid ute efter nästa utmaning – hen lever för äventyr. Att då fördjupa sig i kulturen och traditionerna i Marrakech, Marockos hjärta och själ, kommer passa som handen i handsken.

Marrakesh, Marockos hjärta och själ, kommer passa som handen i handsken för vattumannen.

Foto: SHUTTERSTOCK

Fiskarna (19 februari–20 mars)

Här finns en avslappnad inställning till livet – vänlig och omtänksam. Fisken ger och ger utan att själv förvänta sig något tillbaka, varpå Bali, Indonesien, är ett utmärkt val. Varför? Jo, för att landet i mångt och mycket konkretiserar innebörden av vänlighet i såväl natur som kultur.

Väduren (21 mars–19 april)

En vädur lutar sig i princip aldrig tillbaka för att bara slappna av. Det är en driven person som lever livet med entusiasm, varför det måste alltså finnas mycket att göra på dennes resmål. Därför är Melbourne, Australien, helt perfekt med sitt coola utbud av konst, barer, restauranger och inte minst sina äventyr.

Oxen (20 april–20 maj)

Oxen är en medkännande människa som älskar livets goda, likväl som hen älskar att dela med sig av vad denne har med andra – generositet är ett ledord. Vad är då mer rimligt än att njuta av sol och högklassig lyx i St. Barts, en av Karibiens mest eleganta platser?

Tvillingarna (21 maj - 20 juni)

Utmärkande för tvillingarna är att de är impulsiva och vantrivs när det inte händer saker på löpande band – rastlösa rackare, helt enkelt. En stad vars utbud, dag som natt, aldrig slutar leverera är Toronto, Kanada. Vilket därför är tvillingarnas idealiska resmål. 

Visste du förresten att den här mångkulturella staden är hem för över 140 olika språk?

Visste du att Toronto är hem för över 140 olika språk?

Foto: SHUTTERSTOCK

Kräftan (21 juni–22 juli)

En omsorgsfull och känslomässig människa, som begär stöd och medkänsla från sina medmänniskor. En ensamsemester betyder alltså inte utforskning och äventyr, utan i stället kvalitetstid – eller låt mig omformulera mig: de ska unna sig Boracay-tid på Filippinerna.

Lejonet (23 juli–22 augusti)

Det är ingen skräll att det är just lejonet som lever sitt liv med passion, kraft och ett ständigt bekräftelsebehov. En ensamresa kan därför bli tufft, då det inte är en garanti att hitta människor att imponera på. Men det kan vara välbehövligt att varva ned ibland, även för ett lejon. Och vart gör man det bättre än i Reykjavík, på Island? Ingenstans, menar stjärnorna.

Jungfrun (23 augusti–22 september)

Alltid välplanerade och förberedda – jungfrun föredrar logik och analys framför någon form av intuition. Staden Antwerpen, i norra Belgien, är därför ett utmärkt resmål då staden erbjuder ett brett utbud av såväl nöje som kultur och historia, samtidigt som det går att planera sin vistelse väl då staden inte är allt för stor: 500 000 invånare, ungefär.

Vågen (23 september–22 oktober)

Lugn i naturen och fylld av både fräckhet och charm – vågen njuter onekligen utav balans i livet. Därav är det viktigt att det idealiska resmålet rimmar väl med dennes person och har en finkalibrerad blandning av stillsamhet, fart och fläkt. Och hur väl rimmar inte Kroatiens huvudstad Dubrovnik med det? Fullständigt utmärkt.

Vågen kräver balans i livet – vågen kräver Dubrovnik. Här finns en finkalibrerad balans mellan stillsamhet, fart och fläkt.

Foto: SHUTTERSTOCK

Skorpionen (23 oktober–21 november)

Här råder inte brist på självförtroende inte, likväl som det finns gott om kontrollbehov. Med det sagt så vänder aldrig skorpionen ryggen till en utmaning, men att ibland bara släppa allt och slappa är direkt nödvändigt. Därför är staden Kyoto, i Japan, perfekt – där kan denne hitta både yin och yang, och så ladda sitt batteri.

Skytten (22 november–21 december)

Med en ständig hunger efter att utforska och alstra lärdom har skytten en önskan om spännande eskapader. Då även tristess ses som ett hot kan en plats som South Island, Nya Zeeland, inte slå fel. Det är snarare som så att det enligt stjärnorna är det bästa tänkbara resmålet med vandring, vildmark, fantastiskt djurliv och spännande kultur.

Annons

ELISABETH MONTGOMERY