Låt dig förföras av Notting Hill och dess charmiga omgivningar!
Låt dig förföras av Notting Hill och dess charmiga omgivningar! Foto: SHUTTERSTOCK

9 mysiga tips i charmiga Notting Hill

Notting Hill är något av det charmigaste London har att erbjuda. Låt dig förföras av de pastellfärgade husen, dofterna, smakerna och den vänliga atmosfären. 

1. Portobello Market

Den klassiska marknaden på paradgatan Portobello Road är rolig, och även om mycket är krimskrams går det att göra riktiga fynd. Inte minst på klädmarknaden vid Ladbroke Grove. Här säljs massor av second hand, men också snygga designplagg som bara finns i ett exemplar. Lördag är främsta marknadsdagen.
Hitta hit: Portobello Road/Ladbroke Grove

Foto: SHUTTERSTOCK

2. Essenza Ristorante italiano

Fly folklivet på Portobello för en stund. Promenera till lugna parallellgatan Kensington Park Road och njut av en god pasta på Essenzas uteservering med eftermiddagssol. Carbonaran kan rekommenderas!
Adress: 210 Kensington Park Rd

3. The Churchill Arms

Churchill Arms har fått massor av utmärkelser och kallas "blomsterpuben". Fasaden är täckt av slingrande blommor, och inuti trängs ännu fler blommor, lampor, lyktor, gamla stövlar, tavlor, tidningar, böcker, ölkranar, thaimat och massor av folk.
Adress: 119 Kensington Church Street

Den blomstrande puben The Churchill Arms. Foto: SHUTTERSTOCK

4. One of a Kind Fashion Archive

Sienna Miller, Madonna och Victoria Beckham handlar gärna här. Det är lätt att förstå varför. Liten vintagebutik där man måste ringa på dörrklockan för att få släppas in. Här finns allt du kan tänka dig, mycket av exklusivare märken.
Adress: 253 Portobello Road 

LÄS MER: 10 bästa hotellen i London

5. Jessie Western

Ganska galen liten butik där det nästan blir för mycket av det goda, men du kan hitta snygga boots, tyllklänningar, fransväskor, sköna hattar och smycken. Man behöver ju liksom inte köpa en hel cowboyoutfit, utan bara välja någon fin detalj.
Adress: 82 B Portobello Road

6. The Sun in Splendour

Denna charmiga pub är omöjlig att motstå! Sammetssoffor blandas med pinnstolar i inredningen, fish & chips trängs med tårtbitar på menyn, och bland dryckerna finns såväl öl i mängder som rosévin och cappuchino. Och så mitt i allt detta en "secret garden" med ett tiotal bord där du lätt sitter bort en hel eftermiddag och bara har det bra.
Hitta hit: korsningen Pembridge Road/Portobello Road

Charmig pub, omöjlig att motstå. Foto: SHUTTERSTOCK

7. The Earl of Lonsdale

Det är bara att lyfta på hatten för cocktailutbudet på trendiga Lonsdale bar. Drinklistan är en hel liten bok med skinnpärmar och det stora problemet är att välja. Tips: ta något från avdelningen "Londons klassiker". Röda väggar, dämpad belysning, "rätt" musik och innefolk.
Adress: 277-281 Westbourne Grove

8. The Notting Hill bookshop

Ett stycke filmhistoria finner du i Notting Hill. Det var här Hugh Grant jobbade i filmen Notting Hill. Här minns vi den romantiska komedin från 1999, med Julia Roberts och Hugh Grant i huvudrollerna.
Adress: 13-15 Blenheim Cres

”When you say nothing at all...” Foto: SHUTTERSTOCK

9. La Plaza Tapas Bar

En av de större uteserveringarna i Notting Hill. Tapas, vin och utsikt över Portobellovimlet.
Adress: 74 Tavistock Rd

LÄS MER: Stor Londonguide med allt sevärt du inte ska missa