"Gereja Ayam" fritt översatt "kycklingkyrkan" på Java i Indonesien.
1 av 4: "Gereja Ayam" fritt översatt "kycklingkyrkan" på Java i Indonesien. Foto: Youtube
<p>År 2000 tvingades man stänga ner verksamheten då byggkostnaderna blivit för höga. <br></p>
2 av 4: <p>År 2000 tvingades man stänga ner verksamheten då byggkostnaderna blivit för höga. <br></p> Foto: Instagram
Men platsen förblir ett välbesökt turistmål på Java.
3 av 4: Men platsen förblir ett välbesökt turistmål på Java. Foto: Instagram
<p>Enligt den excentriska skaparen är byggnaden varken en kyckling eller kyrka – utan ett bönehus för alla troende oavsett religion i form av en duva.</p>
4 av 4: <p>Enligt den excentriska skaparen är byggnaden varken en kyckling eller kyrka – utan ett bönehus för alla troende oavsett religion i form av en duva.</p> Foto: Instagram

Kycklingkyrkan som övergetts i Indonesien

INDONESIEN. Måhända är det en dårpippi som står bakom designen av denna udda kyrka.

Men visst är den helt fantastisk!

En övergiven jättefågel i Indonesiens djupa djungler.

"Gereja Ayam" fritt översatt "kycklingkyrkan" har dock sedan länge förlorat sin församling. Förfallen och övergiven tronar jättefågeln på en kulle i närheten av staden Magelang på ön Java i Indonesien.

Byggd efter en uppenbarelse

Kyrkan uppfördes 1990 av Daniel Alamsjah sedan han, enligt egen utsago, ska ha fått en uppenbarelse från Gud om att bygga ett hus för bön på en höjd.

Den enorma kycklingen lockar årligen hundratals nyfikna turister som besöker ön enkom för att kika in i den udda kyrkan. På Instagram finns massor av bilder under hashtaggar som #chickenchurch, #gerejaayam och #magelang.

Bönehus för alla religioner

Men enligt den excentriska skaparen är byggnaden varken en kyckling eller kyrka – utan ett bönehus för alla troende oavsett religion i form av en duva. Helt i enlighet med den gudomliga byggordern.

För Jakarta Globe berättar Daniel Alamsjah att han under en promenerad genom Magelang 1989 fick syn på det exakta landskapet han hade sett i sina drömmar. Ett år senare fick han köpa loss marken för en spottstyver och kunde förverkliga sin vision.

År 2000 tvingades man dock stänga ner verksamheten då byggkostnaderna blivit för höga. Men platsen förblir ett välbesökt turistmål på Java.

 

 

Källa: Daily Mail

 

LÄS OCKSÅ:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande