Kvinnoresor

Hallå där Lotta Borgiel, delägare av Gränslösa resor,som anordnar kvinnoresor till exempelvis Indien.
- På många resor träffar man bara män. När man reser med en blandad grupp träffar man inte kvinnor alls.

Varför resor bara för kvinnor?

Idén om kvinnoresor kom i Pakistan. En manlig researrangör där föreslog att jag skulle ta dit en grupp med bara kvinnor så skulle hans fru hjälpa oss att möta kvinnor och kvinnoorganisationer. Elfte september kom emellan så det har fortfarande inte blivit någon resa just till Pakistan, i stället blev det Indien och andra resmål.


Vad är skillnaden när man bara reser med kvinnor?

–Det blir ett annat samtal. Kvinnor är nyfikna på skolor, barn, familjen… Vårt fokus är mötet med människor. Att möta män är aldrig något problem, med kvinnor är det svårare i många länder. Det är möten med människor som sätter sig fast i hjärtat. Natur och kultur är också viktigt på resor, men man kan inte lämna mötet åt slumpen.


Vart går kvinnoresorna?

 –Till Indien, Guatemala, Dominica, Bhutan och Tibet. Indien och Guatemala är populärast. I Indien lever män och kvinnor väldigt olika liv, där blir det mest skillnad mot blandade resor.


Hur länge har ni haft kvinnoresor?

–Vi började 2003 och intresset har bara ökat. Det är ett roligt sätt att resa.


Elisabet Axås
elisabet.axas@expressen.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday Rea - 70% rabatt på Allt om Resor! Se erbjudande