Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Kryssning

Kryssning är en resform alltfler har fått upp ögonen för och blivit nyfikna på. Borta är den tid då en resa till havs var ett privilegium
enbart för de mest välbeställda och ett långsamt tidsfördriv utan annan sysselsättning ombord än att klä om till middagen, spela shuffleboard
och möjligtvis ta en svängom på dansgolvet.

 

Allt det finns fortfarande; lyxresor som kostar skjortan och vilsamma transatlantiska kryssningar enbart med dagar till havs. Men idag är spannet på kryssningar lika brett som andra slags resor. Oavsett om du vill kryssa solo, med din familj, din partner eller göra en så kallad generationskryssning finns det passande alternativ. Likaså finns allt från äventyrliga expeditionskryssningar i avlägsna hörn av världen till dem som passar alla med aktivitetsbetonade jättefartyg som flyter omkring bland de mest populära hamnarna i Medelhavet eller paradislika öar i Karibien.

 

Östersjön inte att förglömma. Att nyttja de fartyg som rör sig här för att upptäcka våra vackra grannländers huvudstäder, ta sig över med bil för en längre semester eller bara unna sig ett nöjesdygn ombord har också blivit mer populärt. Inte minst för att rederierna satsat på att förnya såväl fartyg som underhållning och mat ombord.

 

Vilken slags kryssning du än fastnar för kan du ha nytta av att läsa på först. Här har vi samlat massor av kryssningsläsning för dig som vill veta mer!

 

POPULÄRA DESTINATIONER FÖR KRYSSNINGAR
Medelhavet
Karibien
Östersjön
Norge och Norges fjordar
Atlanten
Alaska
Söderhavet