Bare Necessities satsar på två stora nakenkryssningar på Medelhavet under namnet "The Golden Horn Tour".
1 av 5: Bare Necessities satsar på två stora nakenkryssningar på Medelhavet under namnet "The Golden Horn Tour". Foto: Colourbox
Kryssningen Meow Meow Cruise vänder sig till sanna kattvänner - som dock ombeds lämna sina älskade husdjur hemma.
2 av 5: Kryssningen Meow Meow Cruise vänder sig till sanna kattvänner - som dock ombeds lämna sina älskade husdjur hemma. Foto: Sebnem Koken
Shower, tatueringstävlingar och diverse fester ingår på kryssningen döpt till vitsiga "Ink or Swim".
3 av 5: Shower, tatueringstävlingar och diverse fester ingår på kryssningen döpt till vitsiga "Ink or Swim". Foto: Igor Terekhov
Kulten är stor nog för att kryssningsbranschen ska visa intresse och nu i månadsskiftet april-maj hålls den tredje årliga steampunkkryssningen i Karibien.
4 av 5: Kulten är stor nog för att kryssningsbranschen ska visa intresse och nu i månadsskiftet april-maj hålls den tredje årliga steampunkkryssningen i Karibien. Foto: Colourbox
Att leta efter spöken till havs kan tyckas vara en något udda idé men det hindrar inte att det ordnas kryssningar i seriens namn under ledning av dess stjärnor.
5 av 5: Att leta efter spöken till havs kan tyckas vara en något udda idé men det hindrar inte att det ordnas kryssningar i seriens namn under ledning av dess stjärnor. Foto: www.facebook.com/GhostHunterCruise

Kryssa naken – eller jaga spöken ombord

Kryssning med kattälskare.
Eller med tatuerade.
Världens rederier erbjuder kryssningar på en otrolig mängd olika teman.
Här är några av de knäppaste.

Tatueringskryssning

Första nordamerikanska kryssningen på tatueringstema hölls förra veckan då Royal Caribbean's Liberty of the Seas avverkade sträckan Fort Lauderdale - Cozumel, Mexiko med en last full av tatueringsfans och ett flertal framstående tatuerare. Shower, tatueringstävlingar och diverse fester ingick förstås också på kryssningen döpt till vitsiga "Ink or Swim".

www.inkorswimtattoocruise.com

Kattkryssning

Kryssningen Meow Meow Cruise vänder sig till sanna kattvänner - som dock ombeds lämna sina älskade husdjur hemma. Här går det mer ut på att umgås med andra kattälskare och prata om och byta bilder på älsklingsdjuren. Karaoke och skattjakt utlovas. Nästa kattkryssning hålls i april nästa år med avgång från Tampa i Florida. Målet är mexikanska Cozumel.

www.meowmeowcruise.com

Nakenkryssning

Bare Necessities satar i sitt program för 2016 på två stora nakenkryssningar under namnet "The Golden Horn Tour".

Resorna utgår från Pireus i Grekland och besöker bland annat tre orter i Turkiet (inklusive Istanbul) plus Rumänien och Bulgarien innan tre grekiska öar angörs före returen till Pireus. Hålls 14–27 maj respektive 28 maj–11 juni.

www.cruisenude.com

Stickningskryssning

Som arrangören Craft Cruises skriver "kombinera två favoritnöjen: kryssning och stickning." Företaget arrangerar flera kryssningar årligen på temat, bland annat till Bermuda och Alaska. Nu i juli hålls exempelvis en sjudygnstur för stickningstokiga från Köpenhamn till den norska fjordvärlden i sällskap med några av världens främsta experter på stickning.

www.craftcruises.com

Steampunkkryssning

Steampunk är ett kultmode med idealen hämtade från ångmaskinens era på 1700- och 1800-talen. Kulten är stor nog för att kryssningsbranschen ska visa intresse och nu i månadsskiftet april-maj hålls den tredje årliga steampunkkryssningen i Karibien. Rutten utgår från Fort Lauderdale och ankrar bland annat i Puerto Rico, St Kitts och Haiti. Till nöjena ombord märks en kostymtävling på sjöjungfrutema och en filmfestival.

www.thesteampunkempire.com/events/3rd-annual-steampunk-cruise

Ghost Hunters-kryssning

"Ghost Hunters" är en amerikansk tv-serie om män som letar efter spöken och andra paranormala aktiviteter (den har bland annat visats i TV4). Att leta efter spöken till havs kan tyckas vara en något udda idé men det hindrar inte att det ordnas kryssningar i seriens namn under ledning av dess stjärnor. Lagom till allhelgonhelgen i höst arrangeras till exempel en tur i sällskap med seriens Barry Fitzgerald runt Irland och med stopp invid diverse mystiska berg och grottor.

www.ghosthuntercruise.com

Andra udda kryssningsteman:

Kortspelet Bridge

Författaren Mark Twain (ångbåt)

Författaren J R Tolkien

Flower Power

Flodkryssning i franska vindistrikt

Bourbon i Kentucky

Hälsokryssning på Donau

Star Trekkryssning i Karibien

Fotografisk kryssning till Grönland

Nordvästpassagen

I vikingarnas spår

Musikkryssning med Motorhead

Musikkryssning med Crosby, Stills & Nash

 

Fler exempel på: themecruisefinder.com

 

LÄS OCKSÅ. 

 Bästa nakenkryssningarna för dig som vill kryssa med rumpan bar

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande