ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Publicerad 4 feb 2015 13.31

Kryssa naken – bästa fartygen & stränderna

MS Europa har ett separat nakendäck.

MS Europa har ett separat nakendäck.

1/3

Foto: Hapag-Lloyd Cruises

Bare Necessities är ett amerikanskt företag som specialiserat sig på nudistresor.

Bare Necessities är ett amerikanskt företag som specialiserat sig på nudistresor.

2/3

Foto: Koval Vasiliy

Orient Beach p  Saint Martin anses vara hetaste nakenstranden i södra Karibien.

Orient Beach p Saint Martin anses vara hetaste nakenstranden i södra Karibien.

3/3

Nakenresor.

Gillar du att åka på fartygskryssning – fast helst utan kläder?

Här är listan på världens bästa nakenkryssningar.

The Grand Tour

The Grand Tour är en stor nakenkryssning runt östra medelhavet med Bare Necessities, det amerikanska reseföretaget som är specialiserat på nudistresor. Fartyget Royal Clipper gör två femtondagarsturer i juni med anhalt på orter och nakenstränder i Italien, Grekland (bland annat Korfu och Olympia där de ursprungliga olympiska spelen hölls utan kläder), Albanien, Kroatien, Montenegro och Slovenien.

Första kryssningen utgår från Rom 11 juni och slutar i Venedig den 27:e. Andra kryssningen gör den omvända rutten med start i Venedig 27 juni.

The Golden Horn Tour

Bare Necessities (www.cruisenude.com) har också presenterat sitt program för 2016. Då satsar man på två stora nakenkryssningar på medelhavet under namnet "The Golden Horn Tour".

Resorna utgår från Pireus i Grekland och besöker bland annat tre orter i Turkiet (inklusive Istanbul) plus Rumänien och Bulgarien innan tre grekiska öar angörs före returen till Pireus. Hålls 14–27 maj respektive 28 maj–11 juni (2016).

MS Europa

Tyskarna är stora nudistvänner så föga överraskande lockar det tyska rederiet Hapag-Lloyd med ett separat nakendäck på sin superlyxiga kryssare Europa. Europa gör ett flertal europeiska kryssningar i sommar, de flesta från tyska hamnar som Kiel oh Hamburg och med rutter till bland annat Island, Lissabon och Baltikum (hl-cruises.com).

Hetaste nakenstranden

För den som vill bada naken i Karibien erbjuder norra Karibien en rad nakenstränder på öar som Martinique, Saint Barts och Guadeloupe. Till kryssningslinjerna som går hit märks Oceania Cruises och Sea Dream.

Hetaste nakenstranden i södra Karibien är Orient Beach på Saint Martin. Hit kryssar bland annat Norwegian Cruise Line och Carnival.

De flesta av dessa Karibienkryssningar utgår från Florida.

Källa: USA Today, www.cruisenude.com, hl-cruises.com

 

VIll du ha tips på ännu fler nakenstränder?

Här hittar du världens 10 bästa nakenstränder!

ELISABETH MONTGOMERY

Relaterat