ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Kroatien bästa landet

BÄST! Kroatienresenärna är nöjdast enligt MyTravels enkät.

BÄST! Kroatienresenärna är nöjdast enligt MyTravels enkät.

1/1

Kroatien bästa landet

Östra Medelhavet är bäst, i alla fall om MyTravels resenärer får bestämma. Cypern och Kroatien klår både Spanien och Mallis tycker den gångna sommarens charterresenärer. Över 435 000 personer svarade på MyTravels enkät när de reste på semester med arrangören i somras. Nu har materialet sammanställts och utmynnat i en kvalitetsrapport. MyTravel behöver inte skämmas över resultatet: hela 97 procent av dem som besvarade enkäten tycker att resan motsvarade deras förväntningar och att de fått valuta för pengarna. Samma goda betyg får guiderna på resmålet, trots att de var färre i somras och fick slita hårdare. Nöjdast av alla resenärer är de som åkte med Ving eller Always till nygamla målet Kroatien.

Resorna såldes ut

Resmålet blev en verklig hit, samtliga resor såldes ut och de som hade turen att komma med anser att målet med råge uppfyllde deras förväntningar och vill gärna återvända. Mest för pengarna anses man få i plånboksvänliga Rumänien, medan Cypern vann kampen om bästa semestervädret. Hur hotellen ser ut och funkar är viktigt för charterresenären. Hotellen på Cypern får överlag fina betyg av MyTravels kunder. Allra högst upp på listan tronar dock hotell Vickys på Korfu, i år som många gånger tidigare. Poäng: 4,996!

Trogna återvändare

Mer än var tredje svarsperson har besökt sommarens resmål tidigare. Mest trogna återvändare har inte oväntat de klassiska chartermålen i Spanien och på Mallorca. Webben blir allt viktigare när vi ska ut och resa. Var femte sommarresenär bokade sin resa på nätet. Och hela 60 procent gick in på MyTravels hemsidor för att skaffa sig information om resmålet innan de stack i väg. Siffrorna ökar oavbrutet.

Resmålen med de nöjdaste resenärerna

1. Kroatien 2. Cypern 3. Italien (Sorrento, Capri) 4. Rumänien 5. Kreta 6. Grekiska ö-världen (utom Kreta och Rhodos) 7. Kanarieöarna 8. Portugal 9. Rhodos 10. Turkiet
Annons

ELISABETH MONTGOMERY