Kolla! Rod Stewart gör som Maria Montazami<br />

Barnfamiljen slappar på stranden när en man kommer sjungande i strandbrynet.
"Nä, men är det inte...?"
Jo, visst är det Rod Stewart.

Den numera 68-årige rocklegenden hade inte särskilt långt till jobbet när han tackade ja till att medverka i Fritidsresors nya reklamfilm.

Stranden där filmen utspelas är nämligen Malibu Beach i Los Angeles. En strand där många superkändisar äger strandvillor. Och en av dem är Rod Stewart (som även har ett ståtligt hus i näraliggande Beverly Hills).

Fritidsresor har haft stora framgångar förr när de använt kändisar i sin tv-reklam.

Kampanjen med danske skådisen Mads Mikkelsen 2010-2011 ökade försäljningen av resor till Thailand med 41 procent.

Konkurrenten Ving svarade med att låta "Hollywoodfrun" Maria Montazami figurera i sina reklamfilmer.

"Your song"

I nya filmen från Fritidsresor sjunger Rod Stewart Elton Johns berömda låt "Your song". Reseföretaget har använt låten som sin temamelodi i över tio år (i Billy Pauls version). Rod har sjungit in låten tidigare, men versionen som hörs i reklamen är nyinspelad exklusivt för Fritidsresor.

– Det är lite mer tempo och lite mer gitarr än i Billy Pauls version, säger Lottie Knutsson, kommunikationsdirektör på Fritidsresor.

Varför valde ni just Rod Stewart?

– Han är ju en så cool snubbe, säger Lottie Knutsson. Och flerbarnsfar, vilket inte är något fel i sammanhanget. Men framför allt är det rösten, det är så mycket känsla i den. Och till skillnad från många andra åldrande sångare har Rod kvar registret än.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande