1 av 2 Foto: Shutterstock.
2 av 2 Foto: Shutterstock

Klart: 18-åringar får gratis tågluff i Europa

Nu är det klubbat och klart. 

20 000 18-åringar kommer att få gratis Interailkort, skriver Lonely Planet

– I detta tidiga skede går det inte att delge närmare uppgifter på hur det färdiga gratisprogrammet för Interrail kommer att se ut, säger en presskontakt för Interrail till Vagabond

Under 2018 får 20 000 ungdomar gratis interailkort så att de kan tågluffa i Europa utan att betala en krona. 

Till en början kommer det ske genom ett pilotprojekt men det finns förhoppningar om att det ska bli permanent redan om två år, 2020. 

Förslaget lades fram i Europaparlamenten 2016 och då var tanken att alla ungdomar i EU skulle få kortet som är giltigt i 30 dagar när de fyller 18.

"Ett sådant program skulle ge alla unga möjligheten att, oavsett utbildning och social bakgrund, upptäcka mångfalden i Europa", står det i förslaget.

Oklart hur de väljs ut

Än är det inte klart hur de 20 000 ungdomarna som ska få kortet 2018 ska väljas ut. 

– Ett antal faktorer måste bestämmas av vederbörliga europeiska institutioner. I detta tidiga skede går det inte att delge närmare uppgifter på hur det färdiga gratisprogrammet för Interrail kommer att se ut, säger en presskontakt för Interrail till Vagabond.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande