<p>Campinglivet får inte bara magen att kurra.<br></p>
1 av 5: <p>Campinglivet får inte bara magen att kurra.<br></p> Foto: Instagram
<p>Att ramla ner här vore KATTastrof...</p>
2 av 5: <p>Att ramla ner här vore KATTastrof...</p> Foto: Instagram
<p>Vem sa att camping behöver vara jobbigt? </p>
3 av 5: <p>Vem sa att camping behöver vara jobbigt? </p> Foto: Instagram
<p>Kisse på kisspaus.</p>
4 av 5: <p>Kisse på kisspaus.</p> Foto: Instagram
<p>Okejrå, ibland kan även hunden få följa med. <br></p>
5 av 5: <p>Okejrå, ibland kan även hunden få följa med. <br></p> Foto: Instagram

Katten vilka campare – mitt ute i vildmarken

Att ge sig ut på campingsemester med sin hund är inte ovanligt, men vad sägs om att äventyra med katt?

Här är beviset på att det går alldeles utmärkt att ta med katten på din campingtripp.

Att vara ute i naturen, vandra, paddla eller klättra är en allt populärare sysselsättning på semestern. Men varför ska du neka din katt upplevelsen?

Laura Moss har tagit upp kampen för att våra katter ska få leva alla sina nio liv fullt ut, och startat Instagramkontot Adventure Cats för att visa på möjligheterna att ta med katten på äventyr. Här finns bilder på katter som sitter i kajaker, seglar, är på fjällsemester, njuter utsikten från ryggsäcken, klättrar i berg och sover gott i tält.

Tips för kattsemestern

Moss håller också på med en sajt där man kan få tips på hur man vänjer sin fyrfota kompis att trivas i koppel och i vildmarken.

– Det gäller att ta det långsamt, berättar hon för sajten Mother Nature Network. Börja med att vänja katten vid kopplet i din trädgård eller i någon närliggande park. När katten väl har vant sig kan du börja ta kortare promenader i lite svårare terräng.

Hon förklarar att det är helt naturligt för katten att vara misstänksam i början, men så länge den inte är helt skräckslagen, så är det bara att fortsätta träningen. Men om det är uppenbart att katten tycker att det är en plåga, ska man naturligtvis avbryta.

Lär dig kattens kroppsspråk

– Katter har ett rykte om sig att vara slöa, men alla bilder jag fått till Instagramkontot visar att det finns gott om tuffingar där ute som inte har något emot lite äventyr och som till och med kan tänka sig att ta en simtur, säger Laura Moss.

Men det är viktigt att lära sig kattens kroppsspråk för att hålla koll på vilka situationer katten gillar och vilka som är obehagliga för djuret. Om katten inte trivs kommer dina campingtripper att bli allt kortare.

 

LÄS OCKSÅ:

 

Av: Krister Berntsson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday Rea - 70% rabatt på Allt om Resor! Se erbjudande