Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Kanarieöarnas 12 vackraste platser

KANARIEÖARNA. Sedan Fuerteventura steg upp ur havet för cirka 20 miljoner år sedan och Kanarieöarna började bildas, har dessa vulkaniska öar utvecklat en mycket speciell natur med skiftande landskap och en spännande flora och fauna. 

 

 

TEXT AV: Nina Hoogland

"Mini-öken" med sand dittransporterad från Saharaöknen.

Foto: Promotur

1 av 12

1. Maspalomas, Gran Canaria

MASPALOMAS. Denna lilla "mini-öken" med sand hittransporterad från Saharaöknen av vindar och havsströmmar är nog så känd bland turister men dock väl värd att nämna.

Detta ekosystem i ständig förändring bjuder på många överraskningar och en speciell flora och fauna, inte minst i den intilliggande lagunen som med sitt bräckta vatten lockar massvis med olika fåglar.

Hur man tar sig hit: Från Las Palmas: GC-1 eller GC-500 till Maspalomas, kör sedan i riktning mot Maspalomas fyrhus. Dunerna är österut från fyren.


KANARIEÖARNAS VACKRA NATUR

Hela fyra nationalparker och 146 olika naturreservat på bara sju öar visar på vilken naturlig rikedom Kanarieöarna har att erbjuda. Från kustens härliga stränder och sanddyner till gröna subtropiska lagerbladsskogar, raviner med palmdungar, vackra tallskogar, höga bergstoppar och ett enastående landskap format av vulkaniska klippor och kratrar.

Följ med oss på en resa genom övärlden och upptäck det ni inte får missa i naturupplevelser på Kanarieöarna! Vulkaniska Lanzarote, med Nationalparken Timanfaya och närliggande arkipelagen Chinijo, skyddat bland annat på grund av sitt rika fågelliv. Fuerteventura erbjuder fantastiska öde och ändlösa stränder och eroderade vackra vulkankoner medan Gran Canaria är ön som bjuder på ett mycket varierande landskap, från sanddyner till tallskogar och gröna dalgångar, perfekt för vandraren! 


Teneriffa är den största och högsta ön med häftiga klippväggar och sin Teide-vulkan som är Spaniens högsta berg och Nationalpark. De mindre västliga öarna La Palma, La Gomera och El Hierro är grönare och lummigare och räknar med två Nationalparker, den enorma vulkangrytan Taburiente på La Palma och den djungelliknande skogen Garajonay på La Gomera.


Läs vidare och upptäck Kanarieöarnas vackraste platser.

1 av 12