Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Kanarieöarna

Pittoreska byar, kulinariska måltider, magiska vyer och sol och bad. Kanarieöarna hör till svenskarnas mesta favoriter och lockar med året runt-värme och behagligt klimat.

Kanarieöarna hamnar ofta på topp när man listar populäraste resmålen. På ö-gruppen tio mil utanför Afrika finns det alltid något nytt att upptäcka.
Nästan alla som reser til Kanarieöarna väljer att på bo södra Gran Canaria eller på Teneriffa.
Under sommarmånaderna är det solig högsommar med temperaturer uppemot 30 grader. Vintertid får man räkna med att det är runt 20 grader, mulet och blåsigt. Ju längre söderut och närmare Sahara desto soligare. Torrast är det alltså på Fuerteventura och mest regn på La Palma.

Kanarieöarna har några riktigt fina stränder. Främst Maspalomas på södra Gran Canaria - en öken i miniatyr med böljande sanddyner. Fuerteventura har också långa, sköna stränder med sand som blåser in från Sahara. I övrigt är stränderna oftast svarta med lavasand, sten och grus.

 

DET HÄR ÄR KANARIEÖARNA
 Teneriffa
Gran Canaria
Fuerteventyra
Lanzarote
La Palma
El Hierro
La Gomera

 

FAKTA KANARIEÖARNA

ALLMÄNNA FAKTA: Vulkanen Teide som ligger på Teneriffa är Spaniens högsta berg
LAND: Spanien
SPRÅK: Spanska
VALUTA: Euro
TIDSSKILLNAD: -1 timme

KLIMAT: På Kanarieöarna är somrarna behagliga och vintrarna mycket milda. Soliga dagar, blå himmel och jämna temperaturer, utan stora svängningar under året.