Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Resor i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Budegetlyx. Är det ett slott? Nej, ett vandrarhem! På träslottet Wendelsberg utanför Göteborg bor du slottsliknande till mycket billigare pris.
Budegetlyx. Är det ett slott? Nej, ett vandrarhem! På träslottet Wendelsberg utanför Göteborg bor du slottsliknande till mycket billigare pris.
Budegetlyx. Är det ett slott? Nej, ett vandrarhem! På träslottet Wendelsberg utanför Göteborg bor du slottsliknande till mycket billigare pris.
Budegetlyx. Är det ett slott? Nej, ett vandrarhem! På träslottet Wendelsberg utanför Göteborg bor du slottsliknande till mycket billigare pris.

Jo, det är faktiskt ett vandrarhem!

Spa, boende i svit och gamla byggnader med mycket historia. Vandrarhem behöver trots att det är billigt verkligen inte vara tråkigt.

Här är sju svenska vandrarhem som sätter guldkant på din budgetsemester.

Allt om Resor


Wendelsberg, Göteborg

Träslottet Wendelsberg var en gång ståndsmässig villa för affärsmannen Bruno Wendel. I dag fungerar byggnaden som reception och matsal för vandrarhemsgästerna, som bor i mer moderna tillbyggnader på området. Det finns även hotell på området, och vandrarhemsgästerna får äta av samma stora frukostbuffé som hotellgästerna. På sommaren utökas vandrarhemmet med ett antal sommarrum av enklare standard. Vandrarhemmet ligger bara en mil från centrala Göteborg.

PRIS DUBBELRUM: 700 kronor/natt

PRIS SOMMARRUM: 620 kronor/natt

wendelsberg.com

 

 

 

 

 


Turistgården, Töcksfors,

VÄRMLAND

Precis intill norska gränsen, naturskönt vid Dalslands kanal, kan du flytta in i en tjusig svit på ortens vandrarhem. Här finns både bubbelbadkar och Hästen-säng, som står i ett separat sovrum. Utsikten från balkongen är vacker, och frukost kan serveras på rummet om man så önskar.

Och trots att det är en så liten ort - bara drygt tusen invånare - så finns det även en riktigt fin gourmetrestaurang här, Waterside. Dessutom finns stora Töcksfors shoppingcenter som älskas av norrmännen som åker över gränsen och handlar.

Det funkar alltså att spendera ett par dagar här i vacker miljö med både fint boende, god mat och shopping, om man nu önskar det.

PRIS DUBBELRUM:

Från 460 kronor/natt.

PRIS SVITEN: 1 300 kronor/natt för två personer inklusive frukost.

Exklusive frukost: 1 170 kronor/natt.

turistgarden.com

 

 

 

 

 


Tomasdals vandrarhem,
KVIDINGE, SKÅNE

Vid Söderåsens norra sluttning i Åstorps kommun ligger Tomasdals vandrarhem. Härifrån kan du göra dagsutflykter till exempelvis Ven och Hallands Väderö. En relaxavdelning finns med bastu och bubbelpool, och ett spa med många olika behandlingar till bra priser. Spapaket finns för den som vill kombinera vandrarhemsboendet med lite egenlyx.

PRIS DUBBELRUM: 230 kronor/natt

tomasdal.se

 

 

 

 

 


Lyckhem skärgårdspensionat & vandrarhem,
ROSLAGEN

Ett av Roslagens äldsta pensionat erbjuder också vandrarhemsboende. Sedan tidigt 1900-tal har Lyckhem funnits på Väddös sydspets, och välkomnar i dag vandrarhemsgästerna till två av byggnaderna; Kavaljersflygeln och Stora annexet.

Vedeldad bastu, kanot och roddbåt finns. På ön, som ligger några mil från Norrtälje, finns mysiga kaféer, restauranger och loppisar öppna under sommaren.

PRIS DUBBELRUM: 550 kronor/natt

lyckhem.nu

 

 

 

 

 

 

 

St Annagården,
ÖSTERGÖTLAND

I ett gammalt färjeläge i den östgötska skärgården ligger St Annagården, med egen brygga, båtplatser och vackra vyer. Vandrarhemmet ligger i Söderköpings kommun, och det är även nära till Kolmårdens djurpark.

Sköna klippbad, kajakpaddling och fiske kan gästerna njuta av på plats.

PRIS DUBBELRUM: Från 250 kronor/person och natt.

stannagården.se

 

 

 


Saxnäsgården,
SÖDRA LAPPLAND

Mitt emellan sjö, skog och fjäll i byn Saxnäs ligger Saxnäsgården. Här finns flera olika typer av boende, varav ett vandrarhem med 22 dubbelrum och sex familjerum. Varje rum har toalett, dusch och kylskåp. Pool, bastu och gym finns att tillgå för 50 kronor/person, och hos Spa Oasen finns bland annat kurbad och ansiktskurer på menyn. Här finns också fjällvandringspaket. Restaurangens utsikt över Kultsjön och Marsfjällen är storslagen!

PRIS DUBBELRUM: 590 kronor/natt

saxnas.se

 

 

 

 

Foto: Foto: Patrik Thunberg

 

Vandrarhemmet,
Varbergs Fästning

Vackra Varberg! Och vackra Varbergs fästning! Detta vandrarhem är verkligen en pärla, i en häftig historisk miljö och samtidigt bara ett stenkast från havet. Platsen har mycket att erbjuda - på området erbjuds såväl kulturhistoria med museum och dramatiserade visningar av fästningen som butiker, restaurang och café med hembakat bröd.

Vandrarhemmet har rum i olika storlekar, upp till sexbäddsrum. Byggnaderna är uppförda under 1700- och 1800-talen, och här kan man till exempel flytta in i en cell i det gamla Kronohäktet.

PRIS DUBBELCELL: 600 kronor/natt

fastningensvandrarhem.se