Annons
X
EXPRESSEN.SE

Publicerad 26 sep 2011 13:16

Uppdaterad 26 sep 2011 13:35

"Jag skulle kunna bo i Amsterdam"

Anne Lundberg.

Anne Lundberg.

Foto: Christer Wahlgren

Programledaren Anne Lundberg, 45, är aktuell med SVT-programmet "En andra chans", som följer några människor som drabbats av svåra olyckor.
Bästa...
... storstad:
- Amsterdam, om jag måste välja. Där skulle jag kunna bo. Jag älskar storstäder. Mina bästa vänner och jag brukar göra 48-timmarsresor till någon storstad. Vi lämnar barnen hemma och äter gott, promenerar, går på museum, har picknick i en park. Man hinner så mycket på en fredag--söndag!

...strand:
- Mossbystrand, en kilometer från mitt hus. Världens finaste! Ingen sandskog, inga hus, utan bara åkrar och ängar ända ner till stranden.

...restaurang:

- Abbekås Hamnkrog i Abbekås mellan Ystad och Trelleborg. De har världens bästa brunch på söndagar. Allt är hemlagat. Man kan sitta där och äta och sedan ta en promenad längs havet mellan förrätt och efterrätt. Det ligger mysigt precis vid havet ett par kilometer från där jag bor.

...ö:
- Paros. Vi är ett gäng från journalisthögskolan som började resa dit i början av 90-talet. Vi ses där varje år och bor på samma pensionat. Jag gillar att besöka andra grekiska öar också, men jag bor alltid på Paros.

... kafé:
- Mariakonditoriet på Stortorget i Ystad. Ett riktigt gammeldags kafé med bredda mackor och bryggkaffe. Allt bröd och alla kakor är hembakta, till och med dammsugarna är hemmagjorda och knubbiga. Jättecharmigt!

... hotell:
- Hotel du Quai Voltaire i Paris, genuint och charmigt. Alla rum är olika stora och ser olika ut. Det är fint och inte jättedyrt. Men frukosten är skit­äcklig, så man måste äta frukost på kafé, och det gillar jag.

... bar
:
...El Diablo, en fantastisk bar på Kungsholmen. De har en otrolig drinklista och gör de bästa mojitos som finns.

... flygbolag:
- När jag skulle flyga hem från en jobbresa i Australien var alla flyg fullbokade, så vi fick åka business class med Singapore Airlines. Förutom egen tv så hade man sitt eget bås med ett säte som man kunde fälla till en säng. Dessutom kunde man beställa mat från en a la carte-meny. Jag har aldrig blivit så uppassad i hela mitt liv.

... park:
- Central park i New York. Det är som en lunga som ligger där och pumpar syre och koldioxid. Om man går på Fifth Avenue bland alla stressade människor är det bara att gå in i Central Park för att hitta lugnet.

... pryl på resan:
- Jag har alltid med mig mina joggingskor. Jag gillar att springa på morgonen när staden vaknar till liv. Man upplever ­aldrig en stad så bra som då.


Varje år åker Anne till Paros.
El Diablo på Kungsholmen har en bra drinklista.
Bryggkaffe på Mariakonditoriet.
Anne reser helst med sina vänner,
gärna till storstäder som Amsterdam.

ELISABETH MONTGOMERY

Relaterat