Augill Castle är ett slott med rötter från 1841.
1 av 3: Augill Castle är ett slott med rötter från 1841. Foto: Airbnb
La Chauverie ligger bara två timmars bilväg sydväst om Paris (eller bara en dryg timme med tåget).
2 av 3: La Chauverie ligger bara två timmars bilväg sydväst om Paris (eller bara en dryg timme med tåget). Foto: Airbnb
Kilmartin Castle är ett genuint gammalt stenslott byggt för en biskop år 1550.
3 av 3: Kilmartin Castle är ett genuint gammalt stenslott byggt för en biskop år 1550. Foto: Airbnb

Hyr ett slott på semestern! 9 mest populära i Europa

Bo kungligt i ett vackert och anrikt slott.

Det är faktiskt möjligt på många fin a orter runtom Europa.

Här är listan på de 9 mest populära slotten på hyressajten Airbnb för tillfället. 

Att bo i slottsmiljö blir bara allt populärare. 

Enligt Airbnb har gästboende på slott nästan fördubblats det senaste året. Här är de mest populära i Europa:

1. Augill Castle

Ett slott från 1841 med mosaikfönster, himmelssängar och öppna brasor. Ligger i lantlig miljö nära två av Englands mest omtyckta nationalparker, Yorkshire Dales och The Lake District. Drivs numera som bed & breakfast med 15 rymliga och eleganta rum att välja mellan. Går även att hyra i sin helhet.

airbnb.se/rooms/13253

Här har du Ellington-familjens slott från 1917. Foto: Airbnb

2. Ellington

Den rika familjen Ellington lät bygga det här miniatyrslottet 1917 efter en resa till England då de blivit förtjusta i slotten där. En modell av en medeltida riddare vaktar innergården och här finns en stor matsal, vardagsrum med öppens spis, tre sovrum och en härlig trädgård med fontän. Rummen har teman som djungelrummet och Romeo & Juliarummet. det ligger i den amerikanska delstaten Connecticut, två och en halv timmes bilfärd norr om New York.

airbnb.se/rooms/863102

3. Dairsie Castle

Ligger femton minuter med bil från golfmeckat St Andrews i Skottland och har en färgstark historia som sträcker sig ända bak till 1100-talet (två kungar på flykt gömde sig här på 1500-talet). Slottet förföll på 1800-talet med renoverades 1992 och är i dag en mix av moderna bekvämligheter och medeltida slott. Drivs numera som bed & breakfast och har en ståtlig matsal och ett galleri med fina antikviteter. 

airbnb.se/rooms/330808

4. Cahercastle 

Det här slottet från 1300-talet ligger utanför Galway, den pittoreska staden på Irlands Atlantkust. Peter, som köpte slottet för tjugo år sedan har sedan dess arbetat på att renovera det med stor hänsyn till ursprungligt byggvirke. Renoveringen pågår och han skriver att det förekommer spindelnät - så var bedd p att allt inte är perfekt. Hyresgästen får bo i slottets fina "master bedroom" högst upp.

airbnb.se/rooms/658697

LÄS MER: Nick blev portad från hotellet på livstid – nu skrattar alla åt anledningen 

Tuoro sul Trasimeno har ett utsökt läge, precis på gränsen mellan Toscana och Umbrien. Foto: Airbnb

5. Tuoro sul Trasimeno

Inget slott utan mer ett torn egentligen. Läget är utsökt, precis på gränsen mellan Toscana och Umbrien, i ett naturskyddat område och med utsikt över vackra sjön. Det ölilla tornet i två våningar är resterna av ett stall som på senare år byggts om enligt traditionella byggmetoder. Här finns en egen utomhuspool mitt i ett landskap fullt av oliv- och vinodlingar.

airbnb.se/rooms/136891

6. Kilmartin Castle

Ett genuint gammalt stenslott byggt för en biskop år 1550 och med läge på Skottlands västkust, nordväst om Glasgow. Efter att länge ha hört till Campbellklanen stod det övergivet i 200 år innan den nuvarande ägaren renoverade det och öppnade det för allmänheten. Perfekt för historieintresserade och vandrare. Mysig pub intill. 

airbnb.se/rooms/6049149

LÄS MER: Därför ska du aldrig säga ja till första hotellrummet 

Castello di San Fabiano ligger ynka femton minuters bilväg från Siena i Toscana. Foto: Airbnb

7. Castello di San Fabiano

Stor brandgul borg mitt i ett vackert böljande landskap femton minuters bilväg från Siena i Toscana. Här hyr man ut gästrum på andra våningen. Trädgården har en saltvattenspool och hemlagad frukostbuffé serveras varje morgon på den stora terrassen med panoramavy över det vackra omkringliggande landskapet. Området är rikt på historia, tradition och enastående smaksensationer.

airbnb.se/rooms/241083

8. La Chauverie

Det här vackra 1800-talsslottet i Loiredalen liknar en riktigt stor och lyxig herrgård. Många vackra gästrum med fina detaljer och äkta gammeldags slottskänsla. Vackra landsvägar runtomkring att jogga eller vandra på och en fin och välkomnande vingård tvärs över gatan. Två timmars bilväg sydväst om Paris (eller bara en dryg timme med tåget). 

LÄS MER: 7 sjukaste sakerna som har hittats på hotellrum 

Vem säger nej till ett ståtlig vitt slott med tinnar och torn? Foto: Airbnb

9. Saint-Sulpice-et-Cameyrac

Ett ståtlig vitt slott med tinnar och torn och egen vingård strax norr om Bordeaux i sydvästra Frankrike. Nyrenoverat med modern inredning och "zenatmosfär" enligt ägaren. Åtta sovrum att hyra med tillgång till bland annat en biljard med bar och en stor vacker trädgård.

airbnb.se/rooms/3847811

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande