1 av 5: United Airlines har tagit på sig fullt ansvar för händelsen
Flygvärdinnan på United Airlines tvingade familjen att stänga in sin hund  i bagageutrymmet ovanför sätena på flygplanet. När de landade hade valpen Kokito dött.
2 av 5: Flygvärdinnan på United Airlines tvingade familjen att stänga in sin hund i bagageutrymmet ovanför sätena på flygplanet. När de landade hade valpen Kokito dött. Foto: / AP
Hundvalpen Kokito.
3 av 5: Hundvalpen Kokito.
När flygplanet landade fyra timmar senare och Catelina Robledo tog ner hundburen från bagagehyllan så var den död.
4 av 5: När flygplanet landade fyra timmar senare och Catelina Robledo tog ner hundburen från bagagehyllan så var den död.
United Airlines beklagar det inträffade och tar på sig fullt ansvar för händelsen. I ett uttalande beskriver flygbolaget det inträffade som "en tragisk händelse som aldrig borde ha inträffat".
5 av 5: United Airlines beklagar det inträffade och tar på sig fullt ansvar för händelsen. I ett uttalande beskriver flygbolaget det inträffade som "en tragisk händelse som aldrig borde ha inträffat".

Hundvalp tvingades ligga i flygplanets stängda bagagehylla – dog

Flygvärdinnan från United Airlines tvingade familjen att stänga in sin hundvalp, en fransk bulldog, i den stängda bagagehyllan ovanför sätena på flygplanet.

När planet landade fyra timmar senare var hunden död.

– Man kunde se hur hon höll i hunden och att den inte rörde sig, säger medpassageraren Maggie Gremminger till NBC News. 

Det var i måndags som Catelina Robledo, hennes 11-åriga dotter Sophia Ceballos och nyfödda baby, skulle flyga från Houston i Texas till New York. Med sig hade de även sin  lilla hundvalp Kokito, en fransk bulldog. Familjen hade betalat en extra avgift för att få ta med sig hunden ombord men efter att de satt sig ner kom en flygvärdinna fram till dem och sa att de måste placera transportburen, som hunden satt i, den stängda bagagehyllan ovanför sätena.

– Min mamma sa 'men det är ju en hund, det är en hund.' Men flygvärdinnan sa åt henne att hon måste stänga in den där, säger Sophia Ceballos, som fått hunden i födelsedagspresent några veckor tidigare, till NBC News. 

Flygvärdinnan lyssnade inte på familjens protester och de tvingades göra som de blev tillsagda. 

 

LÄS MER: Man smetade ut avföring – tvingade  ner flygplan 

https://www.instagram.com/p/Bd60VuolQfq/?taken-by=kokito_the_savage

Hunden var död när flygplanet landade

Det var sista gången de såg Kokito vid liv. Under flygresan hörde de valpen skälla flera gånger men eftersom det var så pass mycket turbulens kunde de inte resa sig upp titta till honom.

När flygplanet landade fyra timmar senare och Catelina Robledo tog ner hundburen så var Kokito död.

Hon föll ihop på golvet och började gråta och skaka. 

– Man kunde se hur hon höll i hunden och att den inte rörde sig, säger medpassageraren Maggie Gremminger till NBC News.

– Hon sa 'Kokito, vakna Kokito', säger dottern Sophia.

Flera andra passagerare uppges också ha blivit chockade av händelsen.

 

LÄS MER: Han släpades av planet: "Har ont överallt" 

https://twitter.com/MaggieGrem/status/973412179197259776?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.bbc.com%2Fnews%2Fworld-us-canada-43394952&tfw_creator=BBCWorld&tfw_site=BBCWorld

United Airlines: "Tragisk händelse som aldrig borde ha inträffat"

United Airlines beklagar det inträffade och tar på sig fullt ansvar för händelsen. I ett uttalande beskriver flygbolaget det inträffade som "en tragisk händelse som aldrig borde ha inträffat eftersom husdjur aldrig ska stängas in bagageutrymmet ovanför sätena".

United Airlines ska utreda det inträffade och familjen har fått tillbaka pengarna de betalade för flygresan. Sophia Ceballos säger dock att det inte gör någon skillnad. De är inte ute efter pengar.

– Vi vill bara inte inte att samma sak ska hända andra djurägare. Om en flygvärdinna säger åt dig att stänga in ditt husdjur i bagageutrymmet, gör det inte, säger hon till NBC News. 

 

LÄS MER: Flygbolaget i ny skandal – kastade av bröllopspar 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande