Daniel Farthing, 26, och Tia Farthing, 25, hade planerat och sparat till sin bröllopsresa i ett år.
1 av 3: Daniel Farthing, 26, och Tia Farthing, 25, hade planerat och sparat till sin bröllopsresa i ett år. Foto: Facebook
Daniels och Tias hund Milo satte dpck stopp för drömresan. Här tillsammans med parets son Jacob, 2.
2 av 3: Daniels och Tias hund Milo satte dpck stopp för drömresan. Här tillsammans med parets son Jacob, 2. Foto: Facebook
3 av 3

Hunden Milos tuggande satte stopp för parets bröllopsresa

Daniel Farthing, 26, och Tia Farthing, 25, hade planerat sin bröllopsresa i ett års tid men när de kom fram till passkontrollen på Bali tog det stopp.

Boven i dramat: parets hund Milo.

– Han vet att han har gjort fel eftersom han hela tiden kommer till oss för att mysa, säger Tia Farthing.

Daniel Farthing, 26, och Tia Farthing, 25, från Suffolk i Storbritannien, gifte sig förra året och lagom till paret ettårsjubileum skulle de äntligen åka i väg på sin efterlängtade bröllopsresa. I ett års tid hade de planerat och sparat pengar till sin drömresa. De 4 000 punden, motasvarande, 46 000 kronor, var betalda och den 16 oktober var det äntligen dags.

När Daniel Farthing fick hem sitt pass för fyra år sedan fick deras hund Milo, 4, en balndning av labrador och collie, tag i det och tuggade i sig ena hörnet av det.

Enligt den tulltjänsteman Daniel Farthing var i kontakt med innan resan så skulle det trasiga passet dock inte vara något problem när de nu skulle ut på sin resa så länge alla uppgifter var korrekta i det, skriver Daily Mail. 

Det blev ingen romantisk bröllopsresa för Daniel och Tia Farthing. Foto: Facebook

Fick vända hem igen

Så det lyckligt nygifta paret hoppade på planet och efter en 16 timmar lång flygresa landade det på Bali. Där blev det dock stopp.

Den brittiska tulltjänstemannen hade haft fel. Ett pass som var trasigt funkade inte om han ville komma in i Indonesien.

Det var bara för Daniel och Tia att hoppa på nästa plan tillbaka till Storbritannien – och Milo.

På väg hem blev Daniel Farthing även stoppad på flygplatsen i Singapore där han hölls kvar i sju timmar medan hustrun Tia ringde hem i panik. Telefonräkningen slutade på 216 pund, drygt 2 500 kronor.

Tia Farthing och maken fick inte tillbaka en krona för sin bröllopsresa. Foto: Facebook

Sarah: "Milo vet att han gjort fel"

Paret får inte tillbaka en krona för sin resa och Tias syster har därför startat en insamling.

– Min syster är den mest fantastiska kvinna jag vet. Hon tar alltid hand om andra före sig själv, säger Tia Farthing till Daily Mail.

När det gäller Milo så verkar han ha lärt sig en läxa.

– Han vet att han har gjort fel efterdom han hela tiden kommer till oss för att mysa, säger Tia.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande