Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Resor i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Lovers Deep har kallats världens lyxigaste ubåt.
Lovers Deep har kallats världens lyxigaste ubåt.
Lovers Deep har kallats världens lyxigaste ubåt.
Från the Muraka på Maldiverna har man en fascinerande utsikt över havslivet.
Från the Muraka på Maldiverna har man en fascinerande utsikt över havslivet.
Från the Muraka på Maldiverna har man en fascinerande utsikt över havslivet.
1 AV 2
Lovers Deep har kallats världens lyxigaste ubåt.
Foto: Pressbild
2 AV 2
Från the Muraka på Maldiverna har man en fascinerande utsikt över havslivet.
Foto: JUSTIN NICHOLAS

Världens coolaste undervattenshotell

Från futuristiska ubåtar i lyxklass till fridfulla sviter med stora fönster som vetter mot fiskfyllda akvarier – för den som drömmer om att sova med fiskarna finns ett antal undervattenshotellrum som är väl värda att dyka ner i. MSN har listat några av de häftigaste.

1. Undervattenssviterna på Atlantis the Palm, Dubai

Att sticka ut bland Dubais alla lyxhotell är inte det enklaste, men Atlantis the Palm lyckas faktiskt. Nedanför de 1 537 rummen på detta palatsliknande hotell ligger två tvåvånings undervattenssviter med de passande namnen Poseidon och Neptune, där gästerna kan sova bredvid hotellets 11 miljoner liter stora akvarium, hem för runt 65 000 marina djur, medan de njuter av all tänkbar lyx, exempelvis tillgång till en egen butler 24 timmar om dygnet. Både sovrummen och badrummen har fönster från golv till tak. Och namnet Atlantis är väl ändå sällsynt passande för den som vill bo under vattnet?

ANNONS: Läs mer och boka Atlantis the Palm här [extern länk]

Undervattenssviterna på Atlantis the Palm har panoramafönster mot hotellets enorma akvarium. Foto: Pressbild

LÄS MER: 10 bästa hotellen i Dubai – lyx i världsklass 

2. Manta Underwater Room, Manta Resort, Tanzania

Manta Underwater Room är designat av den svenske konstnären Mikael Genberg, som är känd för att skapa alternativa livsmiljöer, och flyter omkring i havet förankrat i havsbotten. Det ligger i en privat lagun i ett marinområde som inhyser några av de mest sällsynta arterna i dessa vatten. Gästerna tas ut till den speciella sviten från den lyxiga femstjärniga Manta Resort på Pemba Island utanför Tanzania med båt. Allra bäst kommer undervattensrummet till sin rätt på natten då strålkastare lyser upp rummet utifrån och lockar havets invånare att komma lite närmare. Tröttnar man på att vara under vattnet kan man klättra uppför en stege till taket för att ligga på en dubbelsäng och titta på stjärnorna.

ANNONS: Läs mer och boka Manta Resort här [extern länk]

Från Manta Underwater Room kan man titta på havslivet från dubbelsängen. Foto: Pressbild

3. Undervattenssviterna på Intercontinental Shanghai Wonderland, Kina

Intercontinental Shanghai Wonderland invigdes i november 2018 och är designat av samma arkitekter som ritade Dubais ikoniska ”sjustjärniga” hotell Burj Al Arab – det säger kanske något om nivån på hotellet. Det femstjärniga lyxhotellet har 18 våningar, varav endast två ligger över marken. Två våningar med två sviter ligger dessutom under ett tio meter djupt akvarium som är fyllt med exotiskt marint liv. Hotellet har även en undervattensrestaurang, Mr Fisher, där gästerna kan betrakta vackra koraller och fiskar genom fönster som går från golv till tak, samtidigt som de njuter av fisk och skaldjur av högsta kvalitet.

ANNONS: Läs mer och boka Intercontinental Shanghai Wonderland här [extern länk]

Njut av utsikten under vattnet på Intercontinental Shanghai Wonderland. Foto: Shutterstock

LÄS MER: Kinas nya lyxhotell ligger i övergivet stenbrott 

4. Ocean Suites, Resorts World Sentosa - Beach Villas, Singapore

Singapores Resorts World Sentosa är ett av de största nöjesparksområdena i Asien, där en vattenpark, ett kasino och en Universal Studios-temapark finns bland attraktionerna. Här finns också elva ”Ocean Suites”, som erbjuder gästerna en resa ner till undervattensriket. Med en knapptryckning förvandlas sovrumsväggen till ett fönster från golv till tak samtidigt som lamporna dämpas automatiskt, vilket ger en perfekt utsikten till ett av världens största akvarier. Och kan man slita sig från hammarhajarna, mantorna och clownfiskarna som glider förbi kan man njuta av en privat pool med full butlerservice.

ANNONS: Läs mer och boka Sentosa Beach Villas här [extern länk]

Med en knapptryckning förvandlas sovrumsväggen till ett fönster på Ocean Suites på Resorts World Sentosa. Foto: Resorts World Sentosa Singapore

5. Reefsuites, Reefworld, Australien

Vad sägs om att bädda ner sig i världens största korallrev? På lyxsviterna i Reefsuites finns glasväggar från golv till tak med utsikt över det sprudlande undervattenlivet i Stora barriärrevet utanför Australien. Den flytande plattformen rymde tidigare ett undervattensmuseum, men efter att anläggningen fått omfattande skador i samband med en cyklon 2017 byggdes den om till ett flytande hotell som öppnade i december 2019. Sviterna har stora förstärkta glasfönster med lampor som kan tändas när det är mörkt så att gästerna kan titta på sköldpaddor, gråhajar, barracudor och andra vattendjur som kan dyka upp utanför fönstret nattetid. 

Somna med världens största korallrev utanför fönstret på Reefsuites. Foto: Cruisewhitsundays

LÄS MER: Nya hotellet erbjuder en unik upplevelse 

6. Jules Undersea Lodge, Florida, USA

Det som en gång var ett forskningslabb i Florida Keys utanför Florida är i dag ett mysigt undervattensboende, namngivet efter författaren Jules Verne som skrev boken ”En världsomsegling under havet”. Du måste dyka sju meter för att nå entrén, så har du inte redan ett dykarcertifikat måste du först genomgå den dykkurs om tre timmar som hotellet erbjuder. De två rummen rymmer totalt sex gäster, och i det gemensamma vardagsrummet kan gästerna kolla på Netflix och äta pizza som lämpligt nog levereras i en vattentät box.

ANNONS: Läs mer och boka Jules Undersea Lodge här [extern länk]

Enda sättet att komma till Jules Undersea Lodge är att dyka dit. Foto: Pressbild

7. The Muraka, Conrad Maldives Rangali Island, Maldiverna

De flesta villor på Maldiverna ligger över vattenytan, men på Conrad Maldives Rangali Island finns ett tvåvåningsresidens med två sovrum och en speciell undervattenskammare som gör att gästerna kan sova fem meter under vattenytan på havsbotten i Indiska oceanen. The Muraka är en fristående villa som ligger i slutet av en lång brygga i lyxresorten. Gästerna har tillgång till undervattenskammaren via en privat hiss eller en träklädd spiraltrappa, och från sviten har man en fascinerande utsikt över havslivet från en 180 graders böjd kupol. Även badrummet har en panoramaglasvägg med utsikt över oceanen.

ANNONS: Läs mer och boka Conrad Maldives Rangali Islands här [extern länk]

På The Muraka sover du fem meter under vattenytan. Foto: JUSTIN NICHOLAS

8. Lovers Deep, Karibien

Okej, vi tar den dåliga nyheten först: du har med all säkerhet inte råd att bo på Lovers Deep. En natt ombord på det som har kallats för ”världens lyxigaste ubåt” går nämligen på ungefär två miljoner kronor. Men skulle du ha några miljoner undanstoppade kan du se fram emot ett att bo i en lyxsvit med fönster hela vägen runt – vilket gör att det känns som att bo i ett gigantiskt akvarium. Ubåten lägger till utanför en valfri karibisk ö och låter dig förutom utsikt över havet njuta av platt-tv, egen butler och kock samt fri champagne. Målgruppen är förmögna par som är ute efter en romantisk natt. Och förmodligen passa på att bli medlemmar i ”Mile Low Club”, den nautiska motsvarigheten till ”Mile High Club” – den som på svenska brukar kallas för 10 000-metersklubben.

Världens lyxigaste ubåt – Lovers Deep. Foto: Pressbild

LÄS MER: Fördjupa förhållandet i rekordlyxiga ubåten  

9. Utter Inn, Västerås, Sverige

Sveriges enda undervattenshotell ligger i Mälaren utanför Västerås, skapat av konstnären Mikael Genberg som även ligger bakom Manta Underwater Room. Under en rödmålad ministuga på en 25 kvadratmeter stor brygga finns ett litet hotellrum. När det är dags att sova klättrar man ner tre meter under vattenytan, där det finns två enkelsängar och ett bord i ett rum med panoramafönster i alla riktningar. Det kanske inte riktigt är samma marina liv som på Maldiverna, men en och annan gädda och abborre lär man absolut kunna få syn på. Själva flytbryggan runt huset fungerar sommartid som solterrass. Middagen levereras till dörren tillsammans med en frukostkorg till följande morgon.

ANNONS: Läs mer och boka Utter Inn här [extern länk]

Utter Inn är Sveriges enda undervattenshotell. Foto: Leon Grimaldi/Västerås marknad & näringsliv AB

LÄS MER: Sju udda och spännande hotell du inte trodde fanns