Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
President Wilson Hotel i Genève har världens lyxigaste svit.President Wilson Hotel i Genève har världens lyxigaste svit.President Wilson Hotel i Genève har världens lyxigaste svit.
New Yorks dyraste hotellrum kommer på andra plats.New Yorks dyraste hotellrum kommer på andra plats.New Yorks dyraste hotellrum kommer på andra plats.
På Fiji ligger den mest exklusiva sviten på en privat ö.På Fiji ligger den mest exklusiva sviten på en privat ö.På Fiji ligger den mest exklusiva sviten på en privat ö.
1 AV 3
President Wilson Hotel i Genève har världens lyxigaste svit.
Foto: Hotel President Wilson
2 AV 3
New Yorks dyraste hotellrum kommer på andra plats.
Foto: Pressbild The Mark Hotel.
3 AV 3
På Fiji ligger den mest exklusiva sviten på en privat ö.
Foto: LAUCALA ISLAND

Världens 10 lyxigaste hotellsviter

Hur flott kan det bli och vad får man för 300 000 till uppemot 700 000 kronor natten? 

Elite Traveler har listat världens 100 dyraste sviter 2018. 

Här är grädden på moset som toppar listan. 

1. Royal Penthouse Suite på President Wilson Hotel, Schweiz

Pris per natt: 80 000 dollar, drygt 724 000 kronor.

Den kungliga penthousesviten i Genevé toppar inte bara listan över världens dyraste sviter, utan även listan över världens största. President Wilson Hotels största svit tar upp hela översta våningen och är större än många villor med en yta på hela 1 680 kvadratmeter. 

Allt ifrån kändisar till kungligheter haråkt upp med den privata hissen till den flotta våningen för att sova i något av svitens 12 sovrum med tillhörande marmorbadrum, spela biljard, träna i det egna gymmet, bada jacuzzi eller ta in den vackra panoramautsikt över Genèvesjönvyn från den maffiga terrassen som till och med har en helikopterlandningsplatta. Skottsäkra fönsterglas, bepansrade dörrar, kassaskåp som är stora nog för människor att kliva in i samt en butlers kommer också med den dyra sviten. 

LÄS MER: Hur världens dyraste hotellsvit ser ut? Så här! 

Royal Penthousesviten i Genève är 510 kvadratmeter, exklusive terrass.Royal Penthousesviten i Genève är 510 kvadratmeter, exklusive terrass.Royal Penthousesviten i Genève är 510 kvadratmeter, exklusive terrass.
I vardagstummet finns biljardbord och flygel.I vardagstummet finns biljardbord och flygel.I vardagstummet finns biljardbord och flygel.
Hotellet ligger vid Genèvesjön.Hotellet ligger vid Genèvesjön.Hotellet ligger vid Genèvesjön.
1 AV 3
Royal Penthousesviten i Genève är 510 kvadratmeter, exklusive terrass.
Foto: Hotel President Wilson
2 AV 3
I vardagstummet finns biljardbord och flygel.
Foto: Hotel President Wilson
3 AV 3
Hotellet ligger vid Genèvesjön.
Foto: Hotel President Wilson

2. Five-bedroom Terrace Suite på The Mark, USA

Pris per natt: 75 000 dollar, drygt 679 000 kronor.

USA:s dyraste svit, penthouse-sviten på Madison Avenue i New York, kan inte mäta sig med den kungliga penthousesviten i Genevé när det kommer till kvadratmeter. Däremot kommer den flotta sviten i en av världens populäraste shoppingstäder med en länk till varuhuset Bergdorf Goodman, som gör det möjligt för gästerna att köpa nya kläder och accessoarer dygnet runt. Rummet kommer också med hårstyling på rummet, privatchaufför, fem sovrum, sex badrum, vardagsrum och takterrass.

LÄS MER: Här är dyraste hotellrummet i USA - kolla in lyxsviten i New York 

Penthouse-svitens takterrass på The Mark Hotel.Penthouse-svitens takterrass på The Mark Hotel.Penthouse-svitens takterrass på The Mark Hotel.
Hotellet ligger på Madison Avenue i New York.Hotellet ligger på Madison Avenue i New York.Hotellet ligger på Madison Avenue i New York.
1 AV 2
Penthouse-svitens takterrass på The Mark Hotel.
Foto: Pressbild The Mark Hotel
2 AV 2
Hotellet ligger på Madison Avenue i New York.
Foto: Francesco T/PRESSBILD

3. Penthouse Suite på Grand Hyatt Cannes, Frankrike

Pris per natt: 53 200 dollar, drygt 481 000 kronor.

Europas dyraste svit ligger i filmstaden Canne. Grand Hyatt Cannes Hotel Martinez öppnade 1929 och har tagit emot många kändisar sedan dess. Bland annat har Eva Longoria, Bruce Willis och Robert Pattinson bott på hotellet som ligger på prommenadavstånd från Boulevard de la Croiset. 

Hotellet andas medeltida stil och tröttnar man på att se ut över Medelhavet från den lyxigaste sviten kan man kolla på Picasso och Matisses originalen som hänger på väggen. 

Penthouse-sviten i Martinez.Penthouse-sviten i Martinez.Penthouse-sviten i Martinez.
Penthouse-sviten i Martinez. Foto: Jean Francois Romero

4. Penthouse på Faena Hotel, USA

Pris per natt: 50 000 dollar, drygt 452 500 kronor. 

I USA finns fyra av världens tio mest exklusiva sviter. Den näst dyraste ligger i Miami, precis vid havet. Penthouse-sviten är två våningar och har sex sovrum med balkong och sällskapsrum med matsal. 

Penthouset i Faena Hotel är USA näst dyraste svit.Penthouset i Faena Hotel är USA näst dyraste svit.Penthouset i Faena Hotel är USA näst dyraste svit.
Hotellet ligger vid Miami Beach.Hotellet ligger vid Miami Beach.Hotellet ligger vid Miami Beach.
Fönster sträcker sig från tak till golv.Fönster sträcker sig från tak till golv.Fönster sträcker sig från tak till golv.
1 AV 3
Penthouset i Faena Hotel är USA näst dyraste svit.
Foto: Faena Hotel Miami Beach
2 AV 3
Hotellet ligger vid Miami Beach.
Foto: ZOLTAN PREPSZENT / Faena Hotel Miami Beach
3 AV 3
Fönster sträcker sig från tak till golv.
Foto: Faena Hotel Miami Beach

5. Hilltop Villa på Laucala Island, Fiji 

Pris per natt: 45 000 dollar, drygt 407 000 kronor. 

På den privata ön Laucala i Stilla havet finns såväl vild natur med ovanliga djur som välbärgade gäster som tar in på de lyxiga villorna i ena delen av ön för att vandra i bergen, dyka bland korallreven eller ligga på sandstranden. Den dyraste villan kostar över 400 000 kronor per natt och har panoramavy över havet. 

Laucala Island är 12 kvadratkilometer.Laucala Island är 12 kvadratkilometer.Laucala Island är 12 kvadratkilometer.
På den norra udden ligger flera lyxvillor.På den norra udden ligger flera lyxvillor.På den norra udden ligger flera lyxvillor.
Den mest exlusiva ligger högst upp på kullen.Den mest exlusiva ligger högst upp på kullen.Den mest exlusiva ligger högst upp på kullen.
Därifrån har gästerna storslagen vy över havet.Därifrån har gästerna storslagen vy över havet.Därifrån har gästerna storslagen vy över havet.
1 AV 4
Laucala Island är 12 kvadratkilometer.
Foto: LAUCALA ISLAND
2 AV 4
På den norra udden ligger flera lyxvillor.
Foto: LAUCALA ISLAND
3 AV 4
Den mest exlusiva ligger högst upp på kullen.
Foto: LAUCALA ISLAND
4 AV 4
Därifrån har gästerna storslagen vy över havet.
Foto: LAUCALA ISLAND

6. Grand Riad på Hotel Mansour, Marocko

Pris per natt: 43 480 dollar, drygt 393 500 kronor. 

Afrikas dyraste svit ligger i Marrakech. För nästan 400 000 kronor natten får gäster en pool på taket och i huset, fyra sovrum, en privat hamam, ett biljardrum och flera marmorbadrum. 

Royal Mansour figurerade i BBC:s tv-serie om världens sex mest extraordinära hotell för ett år sedan.Royal Mansour figurerade i BBC:s tv-serie om världens sex mest extraordinära hotell för ett år sedan.Royal Mansour figurerade i BBC:s tv-serie om världens sex mest extraordinära hotell för ett år sedan.
Hotellet har också Afrikas dyraste svit.Hotellet har också Afrikas dyraste svit.Hotellet har också Afrikas dyraste svit.
1 AV 2
Royal Mansour figurerade i BBC:s tv-serie om världens sex mest extraordinära hotell för ett år sedan.
Foto: Hotel Mansour
2 AV 2
Hotellet har också Afrikas dyraste svit.
Foto: Hotel Mansour

7. Penthouse Suite på Hotel Cala Di Volpe, Italien

Pris per natt: 41 177 dollar, drygt 362 000 kronor. 

Italiens mest exklusiva svit ligger på Sardinen. På Hotel Cala Di Volpe kliver gästerna in i en penthouse-svit med charmiga bjälkar i taken, vitmålade väggar och designade möbler. På taktersassen kan de bada i en egen pool, dricka närproducerat vin och njuta av havsutsikten. 

Penthouse Suite på Hotel Cala Di Volpe.Penthouse Suite på Hotel Cala Di Volpe.Penthouse Suite på Hotel Cala Di Volpe.
Penthouse Suite på Hotel Cala Di Volpe. Foto: Elite Traveler

8. Royal Suite på The Plaza, USA

Pris per natt: 40 000 dollar, drygt 362 000 kronor. 

Den kungliga sviten på The Plaza vid Fifth Avenue och Pulitzer fontänen har tre sovrum med badrum, en flygel i vardagsrummet, matrum, gym, bibliotek. Rummet kommer även med en privat butler och hissen går hela vägen in i sviten. 

Det finns tre sovrum i den kungliga sviten på The Plaza.Det finns tre sovrum i den kungliga sviten på The Plaza.Det finns tre sovrum i den kungliga sviten på The Plaza.
Det finns tre sovrum i den kungliga sviten på The Plaza. Foto: Elite Traveler

9. Princess Grace Suite på Hotel De Paris, Monaco 

Pris per natt: 37 000 dollar, drygt 335 000 kronor.

Dyraste sviten påhar döpts efter 

Grace Kelly har inspirerat den lyxiga sviten på franska riverieran som tagit hennes namn. Den ikoniska skådespelaren bodde på Hotel De Paris när hon var vid liv och hennes son Prins Albert har hjälpt hotellet att inreda Princess Grace Suite som tar upp två våningar i ena vingeln. 

Princess Grace Suite är 920 kvadratmeter.Princess Grace Suite är 920 kvadratmeter.Princess Grace Suite är 920 kvadratmeter.
Den har ett matrum, två sovrum med badrum, ett kontor och flera lounger.Den har ett matrum, två sovrum med badrum, ett kontor och flera lounger.Den har ett matrum, två sovrum med badrum, ett kontor och flera lounger.
Gästerna i den dyraste sviten har också en terass med trädgård.Gästerna i den dyraste sviten har också en terass med trädgård.Gästerna i den dyraste sviten har också en terass med trädgård.
Från jacuzzin har gästerna utsikt över rivieran.Från jacuzzin har gästerna utsikt över rivieran.Från jacuzzin har gästerna utsikt över rivieran.
1 AV 4
Princess Grace Suite är 920 kvadratmeter.
Foto: Hotel De Paris
2 AV 4
Den har ett matrum, två sovrum med badrum, ett kontor och flera lounger.
Foto: Hotel De Paris
3 AV 4
Gästerna i den dyraste sviten har också en terass med trädgård.
Foto: Hotel De Paris
4 AV 4
Från jacuzzin har gästerna utsikt över rivieran.
Foto: Hotel De Paris

10. Suite 5000 på Mandarin Oriental, New York

Pris per natt: 36 000 dollar, drygt 326 000 kronor. 

Från Mandarin Orientals dyraste svit, som precis tar sig in på topp-tio-listan över världens mest exklusiva sviter, har gästerna en enastående vy över Manhattan från den 50:e våningen som etablerade och up-and-coming designers stylar om varje år. Gästerna i tre sovrums sviten har också tillgång till en personlig stylist och Diors nya kollektioner.

Suite 5000 på Mandarin Oriental i New York.Suite 5000 på Mandarin Oriental i New York.Suite 5000 på Mandarin Oriental i New York.
Suite 5000 på Mandarin Oriental i New York. Foto: Elite Traveler

LÄS MER: Nu kan du övernatta i Marilyn Monroes lyxsvit