Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kruger Shalati: The Train on the Bridge hotel öppnade mitt under pandemin.
Kruger Shalati: The Train on the Bridge hotel öppnade mitt under pandemin.
Kruger Shalati: The Train on the Bridge hotel öppnade mitt under pandemin.
Kruger Shalati: The Train on the Bridge hotel öppnade mitt under pandemin. Foto: Pressbild

Unikt lyxhotell i Sydafrika – 100 år gammalt tåg med utsikt över Kruger National Park

Ovanför en flod i den ikoniska Kruger National Park i Sydafrika har ett hundra år gammalt tåg förvandlats till ett lyxhotell. Här kan man tillbringa natten och njuta av naturen och det myllrande djurlivet medan man bor i en ombyggd järnvägsvagn.

Tänk dig att se en flodhästunge gå runt i sin naturliga miljö – direkt från ditt sovrumsfönster. Det är exakt vad som kan möta gästerna på Kruger Shalati: The Train on the Bridge hotel i Kruger National Park i Sydafrika. Och det är ingen vanlig safarilodge vi pratar om – hela hotellet är ett nästan hundra år gammalt tåg som är parkerat på en bro.

Det ovanliga tåghotellet öppnade 2020, mitt under pandemin.

– Jag trodde att vi tog en väldigt stor risk när vi öppnade, säger hotellchefen Justice Muchinya till Euronews. Jag trodde aldrig att vi skulle kunna ha öppet och ha gäster som kom in under den här tiden, men hotellet visade sig bli en omedelbar hit.

Svårslagen utsikt från sovrumsfönstren. Foto: KYLE LEWIN

Krokodiler och flodhästar

Rakt över hängbron Selati Bridge, som hänger över den krokodil- och flodhästfyllda Sabie River och där tågen brukade stanna över natten på 1920-talet, har man alltså parkerat ett nästan hundraårigt tåg med 24 rum i de gamla tågvagnarna. Man har använt hela tågets bredd för att skapa rymliga hotellrum med en dubbelsäng som vetter mot fönstret och ett fullt utrustat badrum med dusch och ett fristående badkar. En gångväg leder från ena änden av bron till den andra. Däremellan finns anslutande plattformar för att komma ombord på tåget.

Det allra sista tåget gick längs Selati-järnvägslinjen 1973, och fram till dess stannade tåg ofta på bron så att gästerna kunde göra en safariutflykt och övernatta på bron medan de tittade på djuren. I dag man se ut från fönstren på tåghotellet och se brons metallstruktur, och mitt på bron ligger ett toppmodernt trädäck med en rund swimmingpool som man kan ligga i medan man spanar ut i vildmarken.

Mitt på bron finns ett trädäck med pool. Foto: Pressbild

Gått över all förväntan

Och att hotellet har gått över förväntan är helt klart:

– Ända sedan vi öppnade har vi haft massor av gäster som vill förlänga sin vistelse, och gäster som vill återvända och det händer normalt inte med safarilodger, säger Justice Muchinya.

Ett tåg som är ett hotell – i en safaripark. Foto: Pressbild

LÄS MER: 11 hotellrum som har blivit en del av historien
LÄS MER:
11 hotell du inte trodde fanns – galna men underbara
LÄS MER:
De coolaste hotellrummen inspirerade av film och tv