Unika svenska hotellet öppet för bokningar

1 av 4: Om du funderar på en weekend någonstans i Sverige är det hit du ska åka!

En svit på första våningen i nya Arctic Bath.

Foto: Arctic Bath

2 av 4: En svit på första våningen i nya Arctic Bath.

Interiör i en av de flytande stugorna.

Foto: Arctic Bath

3 av 4: Interiör i en av de flytande stugorna.

Huvudbyggnaden på Arctic Bath ska påminna om en hög timmerstockar som flyter i vattnet.

Foto: JOHAN KAUPPI

4 av 4: Huvudbyggnaden på Arctic Bath ska påminna om en hög timmerstockar som flyter i vattnet.

I januari nästa år öppnar Arctic Bath – ett helt nytt hotell som flyter på Luleälven och som erbjuder kallbad året om. Det sägs också vara den ultimata platsen att uppleva norrsken på. 

Andra har också läst

Det är fastfruset i isen på vintern när turisterna kommer för att titta på norrskenet, och det guppar i Luleälven på sommaren när det är midnattssolen som lockar gästerna. Arctic Bath i Harads, fyra mil norr om Boden, är både ett hotell och ett kallbadhus, inspirerat av tiden då det flottades timmer på Norrlandsälvarna. Huvudbyggnaden ska påminna om en hög timmerstockar som flyter i vattnet.

Att bo på hotellet verkar bli en helt unik upplevelse. Det består av sex stugor som flyter på vattnet samt sex dubbelrum på land. I den cirkelformade spaavdelningen finns ett behandlingsrum, fyra bastur, ett varmbad och ett kallt utomhusbad. I mitten finns en utomhusavdelning där gästerna antingen kan sola eller hoppa ner i det iskalla (4 grader!) vattnet. På anläggningen finns också en butik, en bar och en restaurang.

Foto: JOHAN KAUPPI

Den cirkelformade spaavdelningen på Arctic Bath.

LÄS MER: Flytande badhotellet ska locka livsnjutande turister 

Minimalt klimatavtryck

Hotellet är designat för att göra så litet avtryck på klimatet som möjligt, och är nu öppet för bokningar från och med den 15 januari. 

Vad kostar det då? Ja, det är inget budgethotell direkt. Priset för en stuga på vattnet varierar från 8 750 kronor under lågsäsong (april, maj, oktober, november) till 11 600 kronor under högsäsong (20 december–5 januari). Priserna är för två personer och då ingår också en femrättersmeny, spaentré samt en specialdesignad morgonrock och badkläder som får tas med hem. 

LÄS MER: 10 mysiga vinterhotell i Sverige 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande