Galna, men alldeles alldeles underbara hotell.
1 AV 2
Du kan till och med kolla på fiskar när du sitter på muggen
2 AV 2
Galna, men alldeles alldeles underbara hotell.

11 hotell du inte trodde fanns – galna men underbara

Söker du ett annorlunda semesterboende? Här är elva förslag, hotellen du inte trodde fanns. Romantiska, femstjärniga, budget, men alla har de ett gemensamt: mer eller mindre galna!

1. Inntel Hotel Zaandam, Nederländerna

Vid en första titt tycks det här hotellet bestå av en rad hus staplade på varandra. Fasaden på Inntel Hotel Zaandam strax utanför Amsterdam fångar blicken på långt håll. Läget nära en tågstation gör att du tar dig till centrala Amsterdam på tolv minuter.

Lekfull arkitektur i Zaandam. Foto: Shutterstock

2. Faralda Crane Hotel, Nederländerna

Faralda Crane Hotel i Amsterdam ser kanske inte så hemtrevligt ut, men är stencoolt i gengälld. Hotellet ligger i toppen av den 50 meter höga kranen i ett historiskt hamnområde och har enbart tre stora sviter till uthyrning.

Bo femstjärnigt i en lyftkran? Japp, här är det möjligt. Foto: © 1971markus

3. Sheraton Huzhou Hot Spring Resort, Kina

Hotellet som är känt för att vara formad som en flottyrmunk har en rad finesser, som en gångtunnel under vattnet mellan sina två torn. Och på kvällen hålls en spektakulär ljusshow då hotellets distinkta former blir upplysta.

Hotellet som också kallas ”Hästsko-hotellet” eller ”Donut-hotelllet” är 27 våningar högt, och ligger vid sjön Tai mellan Nanjing och Shanghai. Foto: Shutterstock

4. Ještěd Tower, Tjeckien

Det här hotellet från 60-talet ser mer ut som något från en science-fiction-film än som ett hotell. Interiören domineras av stål och ger hotellet en industriell känsla. Med sitt läge drygt tusen meter över marken erbjuds fantastiska vyer av landskapet runtom kring.

Ještěd Tower är en 94 meter lång, före detta tv-mast belägen på toppen av berget Ještěd nära Liberec i Tjeckien. Byggnaden finns sedan 2007 med på Unescos världsarvslista. Foto: Shutterstock

5. 9 Hours Capsule Hotel, Japan

9 Hours Capsule Hotel i Tokyo är exakt vad det låter som, inget för personer som lider av klaustrofobi med andra ord. Här sover du ensam i en liten kapsel eller skåp. Inuti finns ett system för sömnstyrning som påstås ge dig en extra god vila. 

Hotellet som erbjuder en god natts (eller tupplur) i 9 timmar. Foto: Shutterstock

6. Sun Cruise Resort, Sydkorea

Vill du åka på kryssning utan att riskera sjösjuka? Då är det här hotellet i Jeongdongjin något för dig. Det marknadsförs som "den första lyxkryssaren på land" och har det mesta som erbjuds på riktiga lyxkryssningar (ja, utom sjösjuka, då). Det finns till och med en roterande lounge som ger fina havsvyer.

Allt som allt 211 rum, sex restauranger som serverar både koreansk och europeisk mat, samt en roterande bar på översta våningen. Vad mer behöver man!? Foto: Shutterstock

7. Free Spirit Spheres, Kanada

De här tre kloten är trähus i regnskogen på Kanadas Vancouver Island. Här erbjuds naturnära boende. För att nå rummen promenerar man på gångbroar mellan träden för att slutligen ta sig upp via en spiraltrappa.

https://www.instagram.com/p/BrqXCznBIw1/?utm_source=ig_web_copy_link

8. Aurora Express Bed and Breakfast, USA

Fairbanks, Alaska, här har man renoverat ett gammalt tåg och förvandlat det till en bed & breakfast. Varje rum har ett tema hämtat ur Alaskas historia. Tåget står permanent fast på ett järnvägsspår med utsikt över floden Tanana och staden Fairbanks.

Den ultimata upplevelsen om du befinner dig i Fairbanks. Foto: Shutterstock

9. Wigwam Motel, USA

Resterna av vad som på 1930-talet var en hel kedja av motell på indiantema i USA. Som framgår bor besökarna i indiantält. Bara tre av Wigwam-kedjans anläggningar finns kvar i dag, och ett av dem är i Holbrook, Arizona.

Kör du historiska och ikoniska ”Route 66” genom Arizona, passa på att ta en övernattning på Wigwam Motel! Foto: Shutterstock

10. La Balade des Gnomes, Belgien

Hotellet hämtar inspiration från legenden om den trojanska hästen och rymmer tio rum. Alla är inredda i stil efter en känd saga.

”Ovanligt” och ”romantiskt” – så marknadsför sig La Balade des Gnomes. Foto: Shutterstock

11. Hotel Costa Verde, Costa Rica

Exteriören är ett äkta Boeing-plan från 1965 som placerats i nationalparken Manuel Antonio i Costa Rica. Med sitt läge på pelare 15 meter ovan mark erbjuds fin utsikt över djungeln från hotellets stora lyxsvit.

Perfekt boende för den som älskar flygplan. Foto: SPLASH NEWS

LÄS MER: De coolaste hotellrummen inspirerade av film och tv