Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Receptionen ekar tom en vecka innan öppning.Receptionen ekar tom en vecka innan öppning.Receptionen ekar tom en vecka innan öppning.
Baren Papillon är inspirerad av bankdirektörens kontor.Baren Papillon är inspirerad av bankdirektörens kontor.Baren Papillon är inspirerad av bankdirektörens kontor.
1 AV 3
Receptionen ekar tom en vecka innan öppning.
Foto: HELENA LUNDBERG
2 AV 3
Baren Papillon är inspirerad av bankdirektörens kontor.
Foto: Bank Hotel
3 AV 3

Bank Hotel – lyxigt boutiquehotell i Stockholm

Bank Hotel är Stockholms relativt nya boutiquehotell. Inhys i det gamla bankpalatset på Arsenalsgatan mitt i city är det en modern upplevelse men med väl bevarade gamla anor.

Namnet Bank Hotel är taget från byggnadens historia. År 1910 huserade Bankaktiebolaget Södra Sverige i lokalerna och flera originaldetaljer från den svunna eran med pampiga bankpalats har bevarats eller återskapats. Den skarpsynte lägger märke till dem redan från gatan: På de tunga entrédörrarna sitter bankens oktogon fortfarande inpräntat och runtomkring slingrar sig blad med ekorrar och ugglor. Ugglan går nu igen som en symbol i allt frånrumsnummer till shakers i baren.

– Djuren var insatta av banken. Ugglan för att representera klokhet och vishet, och ekorren för sparsamhet. Vi valde mellan ugglan och ekorren och kom fram till att vis och klok kändes trevligare än snål. Sparsamma är inte vad vi försöker vara, vi vill ge mycket, säger Patrik Tuomisto, Bank Hotels general manager. 

ANNONS: Läs mer och boka Bank Hotel här [extern länk]

Detaljer på Bank Hotel.Detaljer på Bank Hotel.Detaljer på Bank Hotel.
Detaljer på Bank Hotel. Foto: HELENA LUNDBERG

Konst på hotellrummen

I lobbyn hänger verk ur advokatfirman Vinges samling och i flera av hotellrummen finns tavlor från unga svenska konstnärer via Young Art. 

LÄS MER: 5 gratistips för en lyxigare hotellvistelse 

Rummen är ljust inredda av stylisterna Ida Lauga och Lo Bjurulf med badrum i marmor och mässing. Storlekarna varierar mellan 19 och 91 kvadratmeter, de två största sviterna går att slås ihop till en. 

En av sviterna.En av sviterna.En av sviterna.
En av sviterna. Foto: HELENA LUNDBERG

Barer och restaurang

Humorn går inte heller att gå miste om. Den gamla banksalen som numera tjänar som restaurang har fått namnet Bonnie's efter 30-talets mytomspunna rånarpar Bonnie och Clyde. Papillon, en av de tre barerna har hämtat inspireration från en av bankdirektörens kontor med marmor, heltäckningsmattor och mahogny. Sophie's bar har en egen entré från gatan och är tänkt som en mer modern mötesplats för såväl hotellgäster som lokalbor. Boo Book är takbaren.

Den gamla banksalen har blivit restaurang, döpt efter rånarparet Bonnie & Clyde.Den gamla banksalen har blivit restaurang, döpt efter rånarparet Bonnie & Clyde.Den gamla banksalen har blivit restaurang, döpt efter rånarparet Bonnie & Clyde.
Den gamla banksalen har blivit restaurang, döpt efter rånarparet Bonnie & Clyde. Foto: HELENA LUNDBERG

LÄS MER: Stockholms bästa hotell