Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Många som checkar in på hotell ställer väskan vid garderoben och slänger sig på sängen.Många som checkar in på hotell ställer väskan vid garderoben och slänger sig på sängen.Många som checkar in på hotell ställer väskan vid garderoben och slänger sig på sängen.
Vägglössen har ökat med 44 procent på hotellen i New York det senaste året. Även i Sverige har krypen fördubblats, enligt Anticimex.Vägglössen har ökat med 44 procent på hotellen i New York det senaste året. Även i Sverige har krypen fördubblats, enligt Anticimex.Vägglössen har ökat med 44 procent på hotellen i New York det senaste året. Även i Sverige har krypen fördubblats, enligt Anticimex.
Ställ väskan i badkaret och undersök sängen innan du lägger dig i den.Ställ väskan i badkaret och undersök sängen innan du lägger dig i den.Ställ väskan i badkaret och undersök sängen innan du lägger dig i den.
1 AV 3
Många som checkar in på hotell ställer väskan vid garderoben och slänger sig på sängen.
Foto: Istock
2 AV 3
Vägglössen har ökat med 44 procent på hotellen i New York det senaste året. Även i Sverige har krypen fördubblats, enligt Anticimex.
Foto: Istock
3 AV 3
Ställ väskan i badkaret och undersök sängen innan du lägger dig i den.
Foto: Istock

Största misstaget du gör när du bor på hotell

Antalet vägglöss på både svenska och amerikanska hotell har fördubblats de senaste åren.

Säkraste sättet att skydda dig är att ställa resväskan i badkaret när du checkar in.

Vägglöss är ett starkt ökande problem i USA där lössens antal ökat rejält bara under de senaste månaderna.

Och ett av det allra vanligaste sätten att drabbas av lössen är att ta in på hotell.

De små insekterna lever på blod från djur och människor och lägger hundratals ägg som är så små att de är svåra att upptäcka.

När vägglössen väl etablerat sig på ett hotell sprider de sig enkelt vidare från rum till rum via rör, väggkontakter, dammsugare, kläder och väskor. Och eftersom de vuxna lössen kan överleva flera månader utan näring är de ofta otroligt svåra att få kontroll över. I en undersökning bland professionella skadedjursbekämpare i USA om var de oftast stöter på vägglöss hamnar hotell och motell på tredje plats.

LÄS MER: 10 vanliga misstag när du bokar hotell

Bedbugs i New York

På hotellen i New York har antalet vägglös ökat med 44 procent bara på det senaste året (och, ja, siffran inkluderar även de femstjärniga hotellen).

Typiskt för många som checkar in på ett hotellrum är de börjar med att ställer väskan i eller bredvid garderoben och sedan slänger sig på sängen. Men det är inte alls smart om man vill skydda sig mot lössen.

Enligt experterna ska du börja med att ställa väskan i badkaret – lössen har svårt att klara dess hala ytor. Därpå bör du undersöka sängen och sängkläderna och kika efter små svarta fläckar, inte olikt mald peppar. Hittar du något sådana så larma receptionen omedelbart.

Källa: cntraveler.com

LÄS MER: Listan på hotell med vägglöss (och fem andra varningstecken)