Videoklippet visar hur städpersonal använde samma trasa till att putsa dricksglasen...
1 av 3: Videoklippet visar hur städpersonal använde samma trasa till att putsa dricksglasen... Foto: The Independent
... som toaletten.
2 av 3: ... som toaletten. Foto: The Independent
Hilton är en av flera internationella hotellkedjor som bett om ursäkt efter avslöjandena.
3 av 3: Hilton är en av flera internationella hotellkedjor som bett om ursäkt efter avslöjandena. Foto: Shutterstock

Här avslöjas städsnusket på kända hotellkedjorna

Skulle du vilja bo på ett hotell där städarna använder samma tvättsvamp till både duschen och dricksglasen? Eller samma handduk till toaletten som till handfatet?

En smygfilmad video tvingar fyra internationella hotellkedjor, bland dem Hilton och Marriott, att be offentligt om ursäkt.

Videon som exponerar städsnusket har setts nära 30 miljoner gånger sedan den las ut på nätet av pseudonymen Huazong.

Den elva minuter långa filmupptagningen uppges visa sanningen bakom hotellstädningen i Kina. Hela 14 internationella hotell i Kina figurerar i videon. Här dokumenteras hur hotellstädare torkar av såväl dricksglas som handfat med gästers efterlämnade smutsiga handdukar. En hotellstädare ses använda samma tvättsvamp till porslinskopparna och toalettstolen.  

LÄS MER: 9 dyra misstag när du bokar hotell 

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=342&v=mUAToIL9j80

 

Hotell ber om ursäkt efter avslöjandet

Flera hotell har bett om ursäkt sedan de figurerat i upptagningen. Det gäller bland annat hotell som ingår i kedjorna Hilton, Marriott och Hyatt. Många av dem uppger att de inlett utredningar för att komma åt fusket, något som även såväl Pekings turist- som hälsovårdmyndighet nu gör. 

Men att höja kvaliteten på hotellstädningen och sedan bibehålla den är inte lätt, skriver The Telegraph och anger som skäl de låga lönerna och bristen på personal. 

Det är inte första gången slarvet med hotellstädningen i Kina exponeras via dold kamera. En annan viral video i fjol visade hur ett flertal lyxhotell inte bytte lakan och handdukar i samband med skifte av gäster.

LÄS MER: Snuskiga sanningen: Därför ska du aldrig använda hotellets vattenkokare 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande