The London Edition, London, Storbritannien. Lockar många celebriteter och har en diskret elegans som passar Bond.
1 av 5: The London Edition, London, Storbritannien. Lockar många celebriteter och har en diskret elegans som passar Bond. Foto: Trivago
El Minzah Hotel, Tanger, Marocko. Hotellets pinaobar och ångbastu är som gjord för en agent.
2 av 5: El Minzah Hotel, Tanger, Marocko. Hotellets pinaobar och ångbastu är som gjord för en agent. Foto: Trivago
Boscolo Exedra Roma, Rom, Italien."Spectre" är den första filmen där James Bond besöker Rom, och det här femstjärniga hotellet torde passa honom utmärkt.
3 av 5: Boscolo Exedra Roma, Rom, Italien."Spectre" är den första filmen där James Bond besöker Rom, och det här femstjärniga hotellet torde passa honom utmärkt. Foto: Trivago
Bergland Hotel Sölden, Tyrolen, Österrike. Här kan Bond jobba på musklerna medan han blickar ut över samhället.
4 av 5: Bergland Hotel Sölden, Tyrolen, Österrike. Här kan Bond jobba på musklerna medan han blickar ut över samhället. Foto: Trivago
Gran Hotel Ciudad de México, Mexico City, Mexiko. Redan i "Licence to Kill" från 1989 figurerade det här hotellet i en Bondfilm. Se fler bilder på hotellen i artikeln.
5 av 5: Gran Hotel Ciudad de México, Mexico City, Mexiko. Redan i "Licence to Kill" från 1989 figurerade det här hotellet i en Bondfilm. Se fler bilder på hotellen i artikeln. Foto: Trivago

Spektakulära hotellen – som gjorda för Bond

James Bond är tillbaka.

Till städerna han besöker i nya "Spectre" hör London, Tanger, Rom, Mexico City samt lilla Sölden i Österrike.

Kolla in de här fem spektakulära "Bondhotellen" – ett på varje ort som finns med i filmen.

1. The London Edition, London, Storbritannien

Bond har sin egen lägenhet i London, men checkar troligen in på The London Edition så fort han behöver gömma sig i sin stad. På detta hotell möter en mix av moderna 50-talsmöbler vass neoklassisk arkitektur och unika konstverk, såväl i de offentliga utrymmena som på hotellrummen. Från sin svit skulle Bond kunna blicka ut över Londons vidsträckta vyer, och skrubba sig ren innan middagen i ett lyxigt badrum med exklusiva duschprodukter. The London Edition är en favorit bland många celebriteter och har en diskret elegans som passar väl in med karaktären Bond.

The London Edition.

 

2. El Minzah Hotel, Tanger, Marocko

Hotell El Minzah i Tanger öppnades 1930 av en brittisk aristokrat och har haft en lång rad berömda gäster. Hotellet är inrett i magnifik arabisk stil med detaljrika nordafrikanska snickerier. Här är det lätt att föreställa sig Bond i pianobaren sent om kvällen med martini (inte skakad – rörd). Och som man kunde se i Bond-filmen "Goldfinger", säger Bond inte nej till en golfrunda – så länge ingen fuskar – så han skulle bli glad över hur nära det är mellan El Minzah och Royal Golf Country Club. Slutligen, efter en tuff dag på skurkjakt, skulle Bond kunna varva ner med ett avslappnande ångbad i El Minzah Wellness Club.

El Minzah Hotel, Marocko.

 

3. Boscolo Exedra Roma, Rom, Italien

I "Spectre" får vi se Bond besöka Rom för första gången, och var kan man bättre uppleva denna mytomspunna stad, än om på Hotell Boscolo Exedra Roma? Med sitt läge vid Piazza della Repubblica, erbjuder det fem-stjärniga hotellet fantastiska utsikter över staden. Likt staden har hotellet själv en rik historia. Som de rester av Diocletianus termalbad som går att skönja på första våningen, samt i den angränsande basilikan signerad Michelangelo. I poolen kan Bond njuta av några längder medan han blickar ut över staden.

Boscolo Exedra Roma i Rom.

 

4. Bergland Hotel Sölden, Tyrolen, Österrike

I den lilla alpstaden Sölden i Tyrolen spelades delar av nya "Spectre" in. Bond packade säkerligen ner sina skidor – att han är skicklig i backen har ju framkommit av tidigare filmer. Direkt från backen skulle Bond kunna gå över till Sky Spa för ett personligt anpassat program för att lätta på sina spända och trötta muskler. Hotellet är inrett i en mix av trä, sten, filt och ull. En rogivande miljö när Agent 007 behöver dra sig undan och njuta av en stunds lugn.

Bergland Hotel Sölden i Österrike.

 

5. Gran Hotel Ciudad de México, Mexico City, Mexiko

Den mexikanska huvudstaden bubblade av förväntan när Bond rörde sig här, tillsammans med regissören Sam Mendes och resten av filmbesättningen, under filminspelningarna i mars 2015. Gran Hotel Ciudad de Mexico är fint beläget på ett av världens största torg, El Zócalo, vilket garanterar att du alltid är i centrum och inte missar något. Den eleganta lobbyn som inhyser bar och restaurang, skulle vara en perfekt miljö för en romantisk middag.

Det är inte första gången som detta hotell förknippas med James Bond, hotellet figurerade i "Licence to Kill" från 1989. Den ståtliga byggnaden i jugendstil har många detaljer som vackra, tidstypiska hissar och ett pampigt valv som pryds av enorma blyinfattade fönster.

Källa: trivago.se

Gran Hotel Ciudad de México.

 

LÄS MER:

Värstingbåten som är en Bondskurks våta dröm

Bo som James Bond – i en lyxig villa på Jamaica

Agentnörd? Testa om du har koll på platserna i Bond!

Aktuellt just nu