Buster är chef för hundverksamheten på det hundvänliga hotellet Nikko.
1 av 2: Buster är chef för hundverksamheten på det hundvänliga hotellet Nikko. Foto: HOTEL NIKKO SAN FRANCISCO
Givetvis utlovas också välbehag för både husse och matte under vistelsen.
2 av 2: Givetvis utlovas också välbehag för både husse och matte under vistelsen. Foto: HOTEL NIKKO SAN FRANCISCO

Speciella hotellet – med hundar på room service

Älskar du hundar?

Då vill du kanske testa hotellet som håller sig med egen vovve med titeln "chef för hundverksamheten".

Han heter Buster och har till uppdrag att på förfrågan besöka gäster i deras rum och pussa dem. 

Resenärer som saknar sina lurviga sällskapsdjur får behovet tillfredställt på extravagant vis på hotellet Nikko i amerikanska San Francisco.

När gästerna checkar in på sina rum hittar de en uppstoppad hund på sina sängar. På en bifogad lapp berättas att gosedjuret kan köpas (beloppet går till lokal djurskyddsverksamhet). Längtar man efter "äkta vara" går det bra att ringa receptionen och boka en träff med Buster.

Hotellet Nikko har en speciell vipvåning för hundar – med exklusivt utvald hundmat, olika lekanordningar och löpspår. Foto: HOTEL NIKKO SAN FRANCISCO

LÄS MER: Världens första busstur – som är till för hundar

Buster har varit anställd sedan 2015

Buster är hotellets omtyckta hushund och stolt innehavare av titeln "canine operating officer" (ungefär chef för hundverksamheten). Busters hela namn är Buster Posey Presutti, han är av blandras (yorkshitreterrier/malteser) och har haft hotelljobbet sedan 2015.

I detta ingår att träffa och leka med hotellets gäster. Oftast på hotellets utomhusterrass där det finns sköna soffor att kelas i. Buster är en tränad "terapihund" så lita på att han  blir ett plus på din vistelse. 

Han ställer förstås även gärna upp som lekkamrat till gästande hundar.

LÄS MER: Paradisön där du får gosa med söta valpar 

Buster är inte enda hotellanställda hunden. Foto: HOTEL NIKKO SAN FRANCISCO

Exklusiva tjänster på hotellet – för hundar

Sådan har förresten möjlighet att checka in på hotellets speciella vipvåning just för hundar med exklusivt utvald hundmat och olika lekanordningar och löpspår. 

Buster är inte enda hotellanställda hunden. Hotell Park Hyatt i australiska Melbourne håller sig med värdhunden, labradoren Mister Walker och på hotellet med samma namn i Chicago välkomnar  mopsen Parker gäster i entrén.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande